Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την πανδημία και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την πανδημία και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς Facebook Twitter
0

Στις 19:00 θα μεταδοθούν ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

Το μεσημέρι, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε προαναγγείλει ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος της εβδομάδας

Υπογράμμισε παράλληλα ότι μία νέα έξαρση εκδηλώνεται σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο.

 

Σημαντική θεωρείται η αύξηση των νέων κρουσμάτων στους νέους και το 75% αφορά άτομα ηλικίας κάτω των 34 ετών. Μάλιστα ο κύριος όγκος αφορά τις ηλικίες 15-24 ετών. Στις περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη ο κύριος όγκος αφορά τις ηλικίες 15-19 ετών.

 

Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη Δέλτα, το 70% των περιπτώσεων εντοπίστηκαν σε άτομα μικρότερα των 40 ετών. «Από το σύνολο κρουσμάτων με τη νέα μετάλλαξη χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, από τους οποίους κανένας δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος», επισήμανε η κα Πελώνη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ