Στην Ελλάδα ένα από τα εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης της ΕΕ - «Σημαντική κατάκτηση» λέει ο Μητσοτάκης

Στην Ελλάδα ένα από τα εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης της ΕΕ - «Σημαντική κατάκτηση» λέει ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτ.: Pexels (αρχείου)
0

Η ελληνική πρόταση για δημιουργία εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «σημαντική κατάκτηση». 

Το «Pharos», ένα από επτά εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης της ΕΕ, φιλοδοξεί να παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών προκειμένου να αποτελέσει το «one-stop-shop» σημείο όπου επιχειρήσεις και οργανισμοί θα μπορέσουν να αποκτήσουν τεχνογνωσία και υποστήριξη για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένα και εργαλεία, ακόμα και υποστήριξη για την επιχειρηματική τους βιωσιμότητα.

Τα AI Factories πρόκειται να συνδεθούν με τις πρωτοβουλίες των κρατών - μελών για την τεχνητή νοημοσύνη δημιουργώντας ένα δυναμικό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης, επωφελούμενα και από τους κόμβους ψηφιακής καινοτομίας που λειτουργούν ήδη.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως εξήγησε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, αποτελεί ένα από τα εμβληματικά έργα που πρότεινε η Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για την τεχνητή νοημοσύνη στο προσφάτως δημοσιευμένο «Σχέδιο για τη μετάβαση της Ελλάδας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» για την καθιέρωση της Ελλάδας ως προορισμό καινοτομίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως.

«Με τη δημιουργία του Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης "Pharos", αναδεικνύεται η στρατηγική μας δέσμευση στην καινοτομία και την τεχνολογική ηγεσία στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM