Στη Γαλλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία και τις φρεγάτες Belh@rra

Στη Γαλλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία και τις φρεγάτες Belh@rra Facebook Twitter
0

Με την αφορμή της επίσκεψής του στη Γαλλία για τις επετειακές εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί και τα ναυπηγεία όπου ναυπηγούνται οι φρεγάτες Belh@rra.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Λοριάν της Γαλλίας αύριο, Πέμπτη το πρωί, όπου θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία της Navale Group. Εκεί ναυπηγούνται οι τρεις φρεγάτες Belh@rra για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, θα επιβιβαστεί στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης.

Η συγκεκριμένη φρεγάτα μάλιστα αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα. Στο Λοριάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία της Navale και επιτηρούν τη διαδικασία. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νορμανδία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, για να συμμετάσχει στη μεγάλη εκδήλωση για την 80ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία. Στην εκδήλωση, λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές, σε μια συγκυρία κρίσιμη για την Ουκρανία, αλλά και για τις συζητήσεις για την ευρωπαϊκή άμυνα που θα λάβουν μορφή μετά την 9η Ιουνίου, αναμένεται να δώσουν το «παρών» ηγέτες από όλη τη Δύση - μεταξύ αυτών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς και επιζώντες βετεράνοι της απόβασης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: «Ο λαϊκισμός τοξικότητας και λεφτόδεντρων δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο λαϊκισμός τοξικότητας και λεφτόδεντρων δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι»

«Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε πίσω. Το μήνυμα πρέπει να είναι η ΝΔ να είναι ισχυρή, για να συνεχίσει το έργο της μετά την Κυριακή» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM