ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Σταϊκούρας κατά Τσίπρα: «Επιδιώκετε να κερδοσκοπήσετε» - «Καιροσκοπική» η πρόταση δυσπιστίας

Σταϊκούρας κατά Τσίπρα: «Επιδιώκετε να κερδοσκοπήσετε» - «Καιροσκοπική» η πρόταση δυσπιστίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε την Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να κερδοσκοπήσει με την πρόταση μομφής λόγω έλλειψης αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως η πρόταση δυσπιστίας κατά του προσώπου του «είναι και πρόχειρη, και προσχηματική και καιροσκοπική». 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη ευθύνης. «Αποδεικνύετε ότι επιδιώκετε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στις αγωνίες των πολιτών. Για να καλύψετε τα εσωτερικά σας προβλήματα, απόρροια των στρατηγικών αδιεξόδων σας, επιδίδεστε σε "κυνήγι μαγισσών". Οι πολίτες όμως δεν σας ακούν», ανέφερε από το βήμα της Βουλής. 

Παράλληλα υποστήριξε πως «η οικονομία δεν είχε εισέλθει σε ύφεση, πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης» και ότι ακόμα και μέσα στην υγειονομική κρίση «σχεδιάσαμε και λάβαμε ένα συνεκτικό, δυναμικό και αποτελεσματικό «πακέτο» μέτρων, το οποίο θα ξεπεράσει τα 24 δισ. ευρώ, απλώνοντας ένα ευρύ "δίχτυ προστασίας" σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Ενώ όμως η πρόταση δυσπιστίας μού επιρρίπτει ευθύνες, άστοχα όπως απέδειξα, για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, δεν περιέχει κάτι, ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Δεν έχει την παραμικρή αναφορά στην προστασία της 1ης κατοικίας και στους πλειστηριασμούς» είπε ο κ. Σταϊκούρας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρας πως έχει καταγραφεί ως «ο πρωθυπουργός των φόρων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της οριζόντιας κατάργησης προστασίας της 1ης κατοικίας» και συμπληρώνοντας πως «η πρόταση δυσπιστίας θα έπρεπε να κατατεθεί κατά του κ. Τσακαλώτου, που τα υπέγραψε όλα αυτά». 

«Με κατηγορήσατε και μας κατηγορήσατε, ότι ενεργούμε ως δήθεν εντολοδόχοι εξωχώριων οικονομικών κέντρων» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια».

«Διαφέρουμε. Δεν μπήκα στην πολιτική για να λαμβάνω και να εκτελώ εντολές, και μάλιστα εις βάρος των αδύναμων και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Έχω καταγωγή και αναφορές στα λαϊκά στρώματα, και αυτά, ενσυνειδήτως, θέλω, πρωτίστως, να υπηρετώ», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM
Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Πολιτική / Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικα
NEWSROOM