Σπυράκη: Κατέθεσα 21.240€ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- Έστειλε εξώδικο στον πρώην συνεργάτη της

Η Μαρία Σπυράκη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε ότι κατέθεσε 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παράλληλα έστειλε εξώδικο στον πρώην συνεργάτη της, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας της ευρωβουλευτού, λόγω υποψιών για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε ό,τι αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. 
 
«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020», ανακοίνωσε μέσω των social media η Μαρία Σπυράκη. 

Η ευρωβουλευτής διευκρίνισε ότι πρόκειται για το ποσό που έλαβε πρώην συνεργάτης της ως επίδομα αλλοδαπής, την περίοδο 2016-2020. «Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο», συμπλήρωσε. 

Επίσης, η κ. Σπυράκη έκανε γνωστό πως απέστειλε εξώδικη πρόκληση στον πρώην συνεργάτη της, «καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Στην ανάρτησή της, σημειώνει πως έδωσε στον πρώην συνεργάτη της προφορική άδεια, την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας του και ενώ ο ίδιος είχε να αντιμετωπίσει σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. «Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει. 

Τέλος, η κ. Σπυράκη δηλώνει πως είναι στη διάθεση των αρχών, «για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης». 

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του αιτήματος άρσης της ασυλίας της, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανεστάλη η ιδιότητα μέλους της ΝΔ της κ. Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης. 

Όσο διαρκεί η αναστολή, η κ. Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στις εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε ακόμη η Νέα Δημοκρατία. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM