Σπυράκη: Κατέθεσα 21.240€ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- Έστειλε εξώδικο στον πρώην συνεργάτη της

Η Μαρία Σπυράκη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε ότι κατέθεσε 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παράλληλα έστειλε εξώδικο στον πρώην συνεργάτη της, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας της ευρωβουλευτού, λόγω υποψιών για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε ό,τι αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. 
 
«Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020», ανακοίνωσε μέσω των social media η Μαρία Σπυράκη. 

Η ευρωβουλευτής διευκρίνισε ότι πρόκειται για το ποσό που έλαβε πρώην συνεργάτης της ως επίδομα αλλοδαπής, την περίοδο 2016-2020. «Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο», συμπλήρωσε. 

Επίσης, η κ. Σπυράκη έκανε γνωστό πως απέστειλε εξώδικη πρόκληση στον πρώην συνεργάτη της, «καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Στην ανάρτησή της, σημειώνει πως έδωσε στον πρώην συνεργάτη της προφορική άδεια, την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας του και ενώ ο ίδιος είχε να αντιμετωπίσει σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. «Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει. 

Τέλος, η κ. Σπυράκη δηλώνει πως είναι στη διάθεση των αρχών, «για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης». 

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του αιτήματος άρσης της ασυλίας της, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανεστάλη η ιδιότητα μέλους της ΝΔ της κ. Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης. 

Όσο διαρκεί η αναστολή, η κ. Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στις εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε ακόμη η Νέα Δημοκρατία. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Αν έχετε μαγική λύση, μετακομίστε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Αν έχετε μαγική λύση, μετακομίστε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε δρομολογήσει προγράμματα συνεργασιών με χώρες όπως η Αίγυπτος και το Μπαγκλαντές, ώστε να γίνονται μετακλήσεις για εκεί που έχουμε ανάγκη για εργατικά χέρια, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Δομάζο: «Υπήρξε σύμβολο της ευφυΐας, της αγωνιστικότητας και του ήθους στο ποδόσφαιρο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Δομάζο: «Υπήρξε σύμβολο της ευφυΐας, της αγωνιστικότητας και του ήθους στο ποδόσφαιρο»

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεταγενέστερη προσφορά του Δομάζου στο άθλημα, λέγοντας πως «παρέμεινε στα γήπεδα μετά τη θητεία του, εμπνέοντας νεαρούς αθλητές»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από Ασκληπιείο: Η δημόσια υγεία αλλάζει βήμα-βήμα

Πολιτική / Μητσοτάκης από Ασκληπιείο: Η δημόσια υγεία αλλάζει βήμα-βήμα

Κατά την επίσκεψή του, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης για την ανακατασκευή της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, δυναμικότητας 115 κλινών, και για την αύξηση των ασθενών που εξυπηρέτησε το νοσοκομείο το 2024, με την προσθήκη επιπλέον προσωπικού
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Πρόκληση οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας – Σεβασμός στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Πολιτική / Αθήνα κατά Σκοπίων: Το μακεδονικό δεν είναι άλυτο ούτε υπαρκτό

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών - «Να απέχει από αλυτρωτικές διακηρύξεις και αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδας» καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας το ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO Telekom: «Η Ελλάδα μπροστά από τη Γερμανία στην ψηφιοποίηση»

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO Telekom: «Η Ελλάδα μπροστά από τη Γερμανία στην ψηφιοποίηση»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία του προγράμματος “Fiber to the Home”, μέσω του οποίου η Ελλάδα στοχεύει να βρεθεί στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών σε επίπεδο συνδεσιμότητας μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ κατά Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια, λίγο πριν παραιτηθεί

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ κατά Τασούλα: Υπέγραψε επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ στην εκλογική του περιφέρεια, λίγο πριν παραιτηθεί

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο κ. Τασούλας, κατά την τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων του, στις 16 Ιανουαρίου, υπέγραψε τέσσερις αποφάσεις χρηματοδότησης που αφορούν την περιοχή των Ιωαννίνων
LIFO NEWSROOM
Άμεσα μέτρα για την διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ μετά το φιάσκο με το κλειστό φαρμακείο

Πολιτική / Άμεσα μέτρα για την διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ μετά το φιάσκο με το κλειστό φαρμακείο

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη τα μέτρα θα αφορούν και σε άλλα κανάλια διανομής κάποιων από αυτών των φαρμάκων, ενώ όπως επεσήμανε τρέχει και ο διαγωνισμός για την διανομή κατ οίκον φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, υψηλού κόστους
LIFO NEWSROOM