Σπυράκη: Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Μαρία Σπυράκη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ανεστάλη η ιδιότητα του μέλους της ΝΔ της Μαρίας Σπυράκη, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έρχεται μετά το χθεσινό αίτημα από την Ευρωπαία γενική εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη- αλλά και της Εύα Καϊλή- στο πλαίσιο υποψιών για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε ό,τι αφορά την αμοιβή των κοινοβουλευτικών βοηθών. 

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι, με απόφαση του κ. Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος της κ. Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται

Όσο διαρκεί η αναστολή, η κ. Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στις εθνικές εκλογές, ανέφερε ακόμη η Νέα Δημοκρατία. 

Το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σοβαρή την υπόθεση με την Μαρία Σπυράκη, στο πρώτο σχόλιό του για το θέμα. 

«Πληροφορήθηκα την υπόθεση αυτή όσο ήμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι μία σοβαρή υπόθεση. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω για το ζήτημα αυτό αύριο», απάντησε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση, στις Βρυξέλλες. 

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι σήμερα θα ζητούσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητάς της, προκειμένου να μην πληγεί το κόμμα της από αυτή την υπόθεση. 

«Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις. Για αυτό τον λόγο σήμερα θα ζητήσω και επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και ελπίζω αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες», δήλωσε στο Open η κ. Σπυράκη. 

Επιπλέον, δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια επιτροπή, η άρση της ασυλίας της, με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.
 
Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM