Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο κατά την επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη - Αναχώρησε απευθείας για Βεγγάζη

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο κατά την επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη Facebook Twitter
0

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά την άφιξή του στην Τρίπολη.

Το επεισόδιο συνδέεται με την παρουσία της ΥΠΕΞ της προσωρινής κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μάνγκους στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι δεν ήταν στις προθέσεις του συναντήσει οποιονδήποτε από την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, της οποίας η θητεία έχει λήξει, και ως εκ τούτου για την Αθήνα – όπως και για σειρά άλλων χωρών – δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράφει συμφωνίες όπως το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η Τρίπολη προστέθηκε τελευταία στιγμή στο πρόγραμμα του Νίκου Δένδια, όταν ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της χώρας Μοχάμεντ αλ Μένφι του ζήτησε συνάντηση. Μόλις όμως ο Νίκος Δένδιας πληροφορήθηκε την παρουσία της Μάνγκους στο αεροδρόμιο αποφάσισε άμεση αναχώρηση για Βεγγάζη χωρίς καν να κατέβει από το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Έως ότου δοθεί η απαραίτητη άδεια απογείωσης σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση.

Η παρουσία της Μάνγκους θεωρήθηκε σύμφωνα με διπλωματικές πηγές απόπειρα της προσωρινής κυβέρνησης να εκβιάσει καταστάσεις.

Αυτή την ώρα το κυβερνητικό αεροσκάφος έχει προσγειωθεί στη Βεγγάζη και το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ συνεχίζεται. Θα ακολουθήσει και συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM