Σκουρλέτης: Σε δυο δόσεις η επαναφορά του κατώτατου μισθού

Σκουρλέτης: Σε δυο δόσεις η επαναφορά του κατώτατου μισθού Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο δόσεις,  μία μέσα στο 2015, με καταληκτική ημερομηνία για τα 751 ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, στον ANT1.  Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό, μέσα στον Μάρτιο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που υπογραφεί μία κλαδική συλλογική σύμβαση, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει. Είναι ισχυρότερη από την ατομική και θα είναι υποχρεωτικό από το νόμο».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν υπάρξει κύμα απολύσεων μετά τη νομιμοποίηση των συλλογικών συμβάσεων, απάντησε ότι τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι εργοδότες έχουν εξάγει το συμπέρασμα ότι «η μείωση των μισθών έβλαψε τους πάντες».

«Οι εταίροι συμφώνησαν να μπουν αυτά τα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις» είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν αντιμετωπίζονται μονομερώς». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «και μείωση των μισθών είχαμε και αποδιάρθρωση των εργασιακών είχαμε, αλλά δεν αυξήθηκε η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη στην αγορά, έχει αποδειχθεί αυτό».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν υπάρξει κύμα απολύσεων μετά τη νομιμοποίηση των συλλογικών συμβάσεων, απάντησε ότι τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι εργοδότες έχουν εξάγει το συμπέρασμα ότι «η μείωση των μισθών έβλαψε τους πάντες»: εδώ αρμόζει απολύτως ο παρακάτω διάλογος:- Γεια σου Γιάννη.- Κουκιά σπέρνω.
Οι κωλοτουμπες συνεχιζονται. Μεχρι πριν απο 2-3 εβδομαδες επεμεναν οτι θα γινει Αμεσα. και μαλιστα οτι και να λενε οι Ευρωπαιοι. Μετα αρχισαν τα "θα δουμε"¨και σημερα ο Σκουρλετης μας λεει "σε δυο δοσεις". Ερωτηση: Εφοσον η πρωτη δοση ειναι μεσα στο 2015 γιατι δεν μας λετε Ποτε ακριβως? Συντομα? Σε 6 μηνες? Στο τελος του 2015? Πειτε μας και μια φορα κατι που να ισχυει πραγματικα και να εφαρμοστει εκεινη τη στιγμη υπουργε μου! Φτανουν τα μισολογα. Εφτασε η ωρα να κυβερνησετε, ειστε ηδη εναμιση μηνα στην εξουσια και ο κοσμος υποφερει! Ποτε επιτελους θα αρχισετε να κυβερνατε?