Σκουρλέτης: Οι δημοσκοπήσεις θα αλλάξουν μόλις ο κόσμος αντιληφθεί την έξοδο από τα μνημόνια

Σκουρλέτης: Οι δημοσκοπήσεις θα αλλάξουν μόλις ο κόσμος αντιληφθεί την έξοδο από τα μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η εικόνα των ποσοστών θα αλλάξει, μόλις ο κόσμος αντιληφθεί πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι γεγονός και όχι «σχήμα λόγου». 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες θα επιβεβαιώσει την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

«Θα αρχίσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή μια σειρά μέτρα που ψηφίζονται. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές, η επιδότηση ενοικίου για κάποιες κοινωνικές κατηγορίες» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας δεν υπάρχει κανένας λόγο για να επισπευστούν οι εκλογές. 

«Εν προκειμένω, αυτό αφορά τον κ. Καμμένο» σημείωσε και «εάν τελικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπάρχει μια τέτοια πολιτική συνοχή, παρά τις διαφωνίες του στο Μακεδονικό ζήτημα, που να επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει σε αυτή την, τελευταία, συνταγματικά προβλεπόμενη περίοδο το έργο της».

Σε ερώτηση για τους λόγους της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η παραίτησή του -σε καμιά περίπτωση- δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τη μη κάλυψη του πρωθυπουργού πάνω στο κρίσιμο θέμα του Μακεδονικού ζητήματος».

Για το θέμα των μυστικών κονδυλίων, σχολίασε ότι από το 2017 υπάρχει μια σαφής κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου αυτών των δαπανών και «αυτό το πιστώνεται θετικά η παρούσα κυβέρνηση».

Ο Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε πως «σε καμιά περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τον ένα υπουργό έναντι του άλλου».

«Και, πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κάνει χάρη προς τον κ. Καμμένο, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει μια εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση» υποστήριξε, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας, δεν χωρούν καιροσκοπισμοί».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Πριν την έξοδο από τα μνημόνια, προηγήθηκε να θυμίσουμε κύριε Σκουρλέτη μου, η ΕΙΣΟΔΟΣ στα μνημόνια. Και ιδίως η είσοδος στο 3ο μνημόνιο (των ημερών σας).Αυτό να είστε σίγουρος ότι Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ. Και ως γνωστόν, ουσιαστικά θα το κουβαλάει για δεκαετίες ακόμη.Ή εσείς λοιπόν δεν τα έχετε αντιληφθεί αυτά ή τον δουλεύετε για άλλη μια φορά τον "κόσμο".Σας αξίζει επομένως να πέσει ακόμη χαμηλότερα το ποσοστό σας.Η ώρα των εκλογών πλησιάζει, μην τρέφετε φρούδες ελπίδες.