Σκουρλέτης: Οι δημοσκοπήσεις θα αλλάξουν μόλις ο κόσμος αντιληφθεί την έξοδο από τα μνημόνια

Σκουρλέτης: Οι δημοσκοπήσεις θα αλλάξουν μόλις ο κόσμος αντιληφθεί την έξοδο από τα μνημόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η εικόνα των ποσοστών θα αλλάξει, μόλις ο κόσμος αντιληφθεί πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι γεγονός και όχι «σχήμα λόγου». 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες θα επιβεβαιώσει την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

«Θα αρχίσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή μια σειρά μέτρα που ψηφίζονται. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές, η επιδότηση ενοικίου για κάποιες κοινωνικές κατηγορίες» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας δεν υπάρχει κανένας λόγο για να επισπευστούν οι εκλογές. 

«Εν προκειμένω, αυτό αφορά τον κ. Καμμένο» σημείωσε και «εάν τελικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπάρχει μια τέτοια πολιτική συνοχή, παρά τις διαφωνίες του στο Μακεδονικό ζήτημα, που να επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει σε αυτή την, τελευταία, συνταγματικά προβλεπόμενη περίοδο το έργο της».

Σε ερώτηση για τους λόγους της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η παραίτησή του -σε καμιά περίπτωση- δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τη μη κάλυψη του πρωθυπουργού πάνω στο κρίσιμο θέμα του Μακεδονικού ζητήματος».

Για το θέμα των μυστικών κονδυλίων, σχολίασε ότι από το 2017 υπάρχει μια σαφής κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου αυτών των δαπανών και «αυτό το πιστώνεται θετικά η παρούσα κυβέρνηση».

Ο Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε πως «σε καμιά περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τον ένα υπουργό έναντι του άλλου».

«Και, πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κάνει χάρη προς τον κ. Καμμένο, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει μια εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση» υποστήριξε, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας, δεν χωρούν καιροσκοπισμοί».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πριν την έξοδο από τα μνημόνια, προηγήθηκε να θυμίσουμε κύριε Σκουρλέτη μου, η ΕΙΣΟΔΟΣ στα μνημόνια. Και ιδίως η είσοδος στο 3ο μνημόνιο (των ημερών σας).Αυτό να είστε σίγουρος ότι Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ. Και ως γνωστόν, ουσιαστικά θα το κουβαλάει για δεκαετίες ακόμη.Ή εσείς λοιπόν δεν τα έχετε αντιληφθεί αυτά ή τον δουλεύετε για άλλη μια φορά τον "κόσμο".Σας αξίζει επομένως να πέσει ακόμη χαμηλότερα το ποσοστό σας.Η ώρα των εκλογών πλησιάζει, μην τρέφετε φρούδες ελπίδες.