Σκουρλέτης: Εν δυνάμει σύμμαχος το Ποτάμι

Σκουρλέτης: Εν δυνάμει σύμμαχος το Ποτάμι Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως εν δυνάμει σύμμαχο της κυβέρνησης, εάν αυτό βασίζεται σε ένα πολύ σαφές προγραμματικό πεδίο σύγκλισης», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Έχουμε συναντηθεί σε μία σειρά νομοσχεδίων στο παρελθόν. Κορυφαίο είναι το ζήτημα της Συμφωνίας για το Μακεδονικό, από εκεί κι έπειτα σε πάρα πολλά πράγματα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και νομίζω ότι με απόλυτο σεβασμό πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτόν τον χώρο», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο «Ραδιόφωνο 24/7, 88,6».

Σημείωσε ακόμα ότι για το Μακεδονικό, οι ΑΝΕΛ «βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα, το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Π. Καμμένος», σχετικά με το αν θα φύγει ή θα παραμείνει στην κυβέρνηση.

«Έχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM