Σκληρή κόντρα για τον διοικητή της ΕΥΠ - Τσίπρας: Αναβιώνουν οι σκοτεινές εποχές της Δεξιάς

Σκληρή κόντρα για τον διοικητή της ΕΥΠ - Τσίπρας: Αναβιώνουν οι σκοτεινές εποχές της Δεξιάς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την τροπολογία για την ΕΥΠ.

Ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για την αναβίωση των πιο σκοτεινών εποχών και πρακτικών του κράτους της Δεξιάς και την μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ξανά σε ΚΥΠ.

«Στις 6 Αυγούστου 2019 ο κ. Μητσοτάκης με διαβεβαίωνε στη Βουλή: Κυρίε Τσίπρα κανένα νόμο δε θα αλλάξουμε για τον διοικητή της ΕΥΠ.

Σήμερα άλλαξε το νόμο με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία της τελευταίας στιγμής» σημειώνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας: «Και είναι η τρίτη φορά, σε λιγότερο από δυο μήνες, που η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο νομοθέτησης για τη κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.

Χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντίλογο. Μία για το Ελληνικό, μία για τον ΣΕΒ και τώρα για την ΕΥΠ και τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κοντολέοντα.

Ο οποίος, αφού δεν διαθέτει πτυχίο και άρα δεν κάλυπτε τα προσόντα που έθετε ο νόμος για να γίνει Διοικητής, τόσο το χειρότερο για το νόμο. Κατά τα άλλα η ΝΔ υπερασπίζεται δήθεν την «αριστεία και την αξιοκρατία.

Για να το κάνει αυτό ο κ. Μητσοτάκης, άφησε σχεδόν 30 μέρες ακέφαλη την ΕΥΠ, διακινδυνεύοντας την εθνική ασφάλεια και εξευτελίζοντας τη χώρα και την Υπηρεσία διεθνώς».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «το χειρότερο όμως, δεν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αθέτησε το λόγο του. Ούτε ότι είπε για μια ακόμη φορά ψέματα στη Βουλή.

Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι κάτι πολύ σοβαρό θα τον συνδέει, κάποια ισχυρή δέσμευση θα έχει με τον κ. Κοντολέοντα για να φθάνει σε αυτό το σημείο για χάρη του.

Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή αναβιώνει τις πιο σκοτεινές εποχές και πρακτικές του κράτους της Δεξιάς και μετατρέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξανά σε ΚΥΠ.

Δίνει στον νέο Διοικητή ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες - τη δυνατότητα να τοποθετεί «συνδέσμους» της ΕΥΠ, χωρίς καμία ανακοίνωση, σε όποια δημόσια υπηρεσία επιθυμεί, υιοθετώντας καθεστωτικές πρακτικές που παραπέμπουν σε νοσηρές εποχές του παρελθόντος».

Και προσθέτει: «Ποιος αλήθεια είναι ο λόγος να δημιουργηθούν μυστικοί πυρήνες της ΕΥΠ μέσα σε όλες τις κρατικές δομές; Ποιον ακριβώς αισθάνεται την ανάγκη να ελέγχει μέσα στους δημόσιους οργανισμούς ή στα Υπουργεία με τοποτηρητές, ο νέος, κατά τα αλλά άριστος αλλά χωρίς πτυχίο Διοικητής; Το τελευταίο που μας μένει να δούμε στο μέλλον, είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από τις πρακτικές Γρυλλάκη θα επαναφέρει και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων».

Η απάντηση του Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας ανάρτηση του κ. Τσίπρα για τον διοικητή της ΕΥΠ και την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφεραν:

«Ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν τον συναντήσει από κοντά, ίσως αντιληφθεί ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντίον του».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM