Μύδρους κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

 

Μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενώ «χρωστάει παντού, μοιράζει "χάντρες και καθρεφτάκια" παραμονές των εκλογών». «Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι νεοβαρβαρισμός» συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «τιμωρό των πλουσίων που ξεκουράζεται σε κότερο» κάνοντας λόγο για «αυθάδεια και αναισθησία γιατί εκείνες τις μέρες μαζεύαμε ακόμη τους νεκρούς στο Μάτι».

 

 

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι η Ελλάδα, αντί να λύσει το πρόβλημα δημιούργησε ένα που θα φανεί στο μέλλον. «Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών δυναμιτίζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πλήρως τον αλυτρωτισμό τους ενώ επί 27 χρόνια είχαμε αναπτύξει πολύ καλές οικονομικές σχέσεις χωρίς να τον αναγνωρίζουμε. Τώρα αρχίζει ξανά η αποσταθεροποίηση (...) Είναι εθνομηδενιστές και γι' αυτό πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού και με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου να τους στείλουμε σπίτια τους».

 

 

«Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί, ούτε φασίστες που αντιδρούμε, είναι μια βρώμικη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ύβρις στους πατεράδες και τα παιδιά μας. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Πολεμήσαμε και νικήσαμε τέσσερις φορές και υπήρξαν τρεις συνθήκες και τώρα το ξαναφέρνουν από άλλο δρόμο, ένα πρόβλημα που κατασκεύασε η προπαγάνδα της δεκαετίας του 1940», συμπλήρωσε.

 

 

 

Για την ελληνική οικονομία, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το 2014 η Ελλάδα χρειαζόταν μόλις τρεις μήνες για να βγει από τα μνημόνια, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξαναέβαλε τη χώρα σε μνημόνιο. «Στο τέλος του 2022 θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, κάτι που δεν θα γίνει ούτε το 2060 αφού το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο. (...) Ποτέ κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά, σε τόσο λίγο χρόνο, πρέπει να το διορθώσουμε και ο μόνος τρόπος είναι η επιστρέψει η ΝΔ στην εξουσία. Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, πάμε στην αναγέννηση της πατρίδας στην ενωμένη Ευρώπη, στην τελική ευθεία για τη νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.