Σάλος με εκπαιδευτικά βίντεο γονιμότητας - «Μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση»

Σάλος για εκπαιδευτικά βίντεο γονιμότητας - «Μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση Facebook Twitter
0

Πολιτικές αντιδράσεις και ντόμινο σχολίων στα social media έχουν προκαλέσει βίντεο για την γονιμότητα που φαίνεται να προωθούν την θεωρία του αγέννητου παιδιού που, σύμφωνα με αποκάλυψη του tvxs, εστάλησαν στα γυμνάσια της χώρας με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας. 


Σε ένα από τα βίντεο, η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστηρίζει πως ακόμα και η σκέψη και τα ιδανικά των γονέων «εγγράφονται στην κυτταρική μνήμη» του βρέφους διαμορφώνοντας τη «φυσική, ψυχική και πνευματική» διάσταση του παιδιού. Σε άλλο βίντεο η εκπαιδευτικός Μαλαματένια Ρούλια αναφέρεται σε βιβλίο για παραδοσιακές πεποιθήσεις από την Αφρική, σύμφωνα με τις οποίες η ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού θεωρείται η στιγμή που μια γυναίκα αποφασίζει να κάνει παιδί. Λίγο αργότερα αναφέρεται σε ρήση που αποδίδεται στον Άγιο Πορφύριο για την σπουδαιότητα της σύλληψης.

Τα βίντεο που είναι αναρτημένα στο Youtube, προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο να επιτίθεται προσωπικά στην υπουργό Παιδείας: «Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη. Πρέπει να φύγουν! #video_γονιμοτητας»

Μετά τον σάλο, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Upd: Αργά το απόγευμα θέση πήρε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: «Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι» έγραψε στο Twitter. 

 Upd2: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις για τα «βίντεο γονιμότητας» σημειώνοντας πως η επίμαχη δράση ήταν εκτός του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος και πως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακάλεσε την έγκριση μετά από δική της παρέμβαση. 

Απαντώντας, η κα Κεραμέως αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει σήμερα το πρόγραμμα της εταιρείας, «επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.»

Η ανακοίνωση της υπουργού:

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος. 

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για  τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).  

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ...»

Στην επιστολή που αποκαλύφθηκε και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εστάλη στα σχολεία, το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» ισχυρίζεται ότι τιμήθηκε με την έγκριση που πήρε από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το έγγραφο έγκρισης από την πλευρά του υπουργείου. 

Η Επιστολή

«Προς τα Γυμνάσια της Ελληνικής Επικράτειας 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, 

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»,  το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα»,  και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.   

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών. 

Με εξαιρετική τιμή 

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

Το έγγραφο της έγκρισης

Πολιτικές αντιδράσεις για τα βίντεο με την θεωρία του αγέννητου παιδιού: Facebook Twitter

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ