Σακελλαροπούλου: Στην τουρκική προκλητικότητα αντιπαραθέτουμε την εθνική μας αποφασιστικότητα

Σακελλαροπούλου: Στην τουρκική προκλητικότητα αντιπαραθέτουμε την εθνική μας αποφασιστικότητα Facebook Twitter
Σακελλαροπούλου: Στην τουρκική προκλητικότητα αντιπαραθέτουμε την εθνική μας αποφασιστικότητα
0

Με ειδική μνεία στην τουρκική προκλητικότητα το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας από την Θεσσαλονίκη.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη για τον διπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωσης της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τόνισε ότι «Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στους δύο αυτούς πόλους και ιδίως σήμερα, σε μια περίοδο που η επιθετικότητα της Τουρκίας δημιουργεί τεταμένο κλίμα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.»

 

Είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στη διεθνή νομιμότητα, στους κανόνες καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής, στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου πρόσθεσε, λέγοντας πως «επιδιώκουμε ένα μέλλον με ηρεμία, ασφάλεια και σταθερότητα».

«Στο μέτωπο της τουρκικής προκλητικότητας αντιπαραθέτουμε την ενιαία, αρραγή, εθνική μας αποφασιστικότητα, που δεν χαρακτηρίζεται από επιθετικότητα ή υπεροψία, αλλά από πίστη στα εθνικά μας δίκαια και από την σταθερή μας επιδίωξη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μας, μέσω του ειλικρινούς διαλόγου επισήμανε τονίζοντας πως «Δεν απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε να αφήσουμε αναξιοποίητη τη δύναμη που απορρέει από την ιστορία μας και από τη γεωστρατηγική μας θέση είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «Χρησιμοποιούμε όλα τα διαπραγματευτικά μας όπλα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τη γείτονα χώρα.».

Πρόσθεσε δε ότι «πιστεύουμε ότι στην Ευρώπη, που έχει αντιληφθεί την έκταση και τη βαρύτητα του προβλήματος, θα επικρατήσει η αρχή της αλληλεγγύης προς τους εταίρους, και ότι η συμβολή της στην εξεύρεση λύσης θα είναι έγκαιρη και ουσιαστική.»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε και την πλήρη συμπαράστασή της προς τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν απέναντι στην ακραία ρητορική επίθεση που δέχτηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ακραία τουρκική ρητορική των τελευταίων ημερών, η οποία τροφοδοτεί τον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, στο όνομα μιας "σύγκρουσης των πολιτισμών", δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ξεχωριστή αναφορά στον αποφασιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, και σημείωσε πως η παρουσία της είναι «έκφραση τιμής προς όλους εσάς. Τιμώ την ακάματη προσήλωσή σας στην αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας».

Αναφερόμενοι στις εξαιρετικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, η κ. Σακελλαροπούλου  τόνισε πως «Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, στις οποίες και η πόλη της Θεσσαλονίκης πληρώνει τις τελευταίες ημέρες ακριβό τίμημα, δεν θα μας επιτρέψουν να γιορτάσουμε όπως θα επιθυμούσαμε και θα οφείλαμε τις επετείους δύο μεγάλων ιστορικών γεγονότων: την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και την υπερήφανη εναντίωση της Ελλάδας στη φασιστική πρόκληση, το ηρωικό έπος του '40».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM