Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τις αρμόδιες επιτροπές - Αύριο στην Ολομέλεια

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τις αρμόδιες επιτροπές - Αύριο στην Ολομέλεια Facebook Twitter
0

Την ώρα που οι εξελίξεις για το Σκοπιανό είναι ραγδαίες, οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ενέκριναν το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Υπέρ  ψήφισαν μόνο οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε καταγγέλλοντας παράλληλα ότι το κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου σημαίνει μνημόνιο διαρκείας.

Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί μεχρι το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης.

Συγκεκριμένα η κοινοβουλευτική διαδικασία στις αρμόδιες Επιτροπές ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, με το χάσμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αποδεικνύεται αγεφύρωτο.

Η αυριανή διαδικασία στην Ολομέλεια αναμένεται να ξεκινήσει εν μέσω πολιτικής έντασης, αλλά και με την κατάθεση πρότασης να συζητηθεί η συνταγματικότητα ή μη ορισμένων εκ των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου: μία εξ αυτών είναι και εκείνη η οποία αφορά την «εγγύηση» ( για «υποθήκη δημόσιας περιουσίας» κάνουν λόγο οι επικριτές της κυβέρνησης), με τον κ. Α. Λοβέρδο να προαναγγέλει πως αυτό είναι ένα θέμα επί του οποίου η ΔΗΣΥ θα εγείρει ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM