Ψηφίστηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Κλείνει η Βουλή

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Κλείνει η Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ψηφίστηκε, σήμερα, η τροπολογία για το αφορολόγητο που είχε καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.


Η τροπολογία καταργεί τη μείωση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου του 2020, αναιρώντας ωστόσο και μία σειρά από μέτρα που στόχευαν στην οικονομική ελάφρυνση της μεσαίας τάξης. Ανάμεσα στα μέτρα που καταργούνται είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο πέρασε με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφού ΚΚΕ και Ποτάμι ψήφισαν «παρών». Όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αποχωρήσει από την αρχή της διαδικασίας. Ψηφίστηκαν επίσης τα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Με την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο και την ένταξη των σχολικών καθαριστριών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που επίσης ψηφίστηκε, η Βουλή κλείνει επί της ουσίας αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προαναγγείλει πως την Δευτέρα (10/6) θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Τυπικά, το κλείσιμο της Βουλής θα ολοκληρωθεί με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ