Πρώτη δύναμη εμφανίζεται και φέτος η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας ενώ υποχώρηση σημειώνουν τα ποσοστό της ΠΑΣΠ και άνοδο τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Περίπου στα ίδια μένουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡ.ΕΝ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά). Η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 50%.
Σύμφωνα με τη ΔΑΠ, η παράταξη έλαβε 42,1%, 12,67% η ΠΑΣΠ, 18,38% η Πανσπουδαστική, 10,31% τα ΕΑΑΚ και 5,5% η ΑΡ.ΕΝ.
Κατά την Πανσπουδαστική σε 78 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ πήραν: 22,52% τα ψηφοδέλτια της παράταξης (πέρυσι 17.99%), 30,51% η ΔΑΠ (πέρυσι 31,06%), 13,71% η ΠΑΣΠ (πέρυσι 17,99%), 12,73% τα ΕΑΑΚ (πέρυσι 13,54%), 5,66% ην ΑΡ.ΕΝ. (πέρυσι 4,57%), 12,92% τα λοιπά ψηφοδέλτια (πέρυσι 14,70%).
Κατά τη διαδικασία υπήρξαν και απρόοπτα αφού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο εισέβαλαν άγνωστοι οι οποίοι πήραν τρεις κάλπες που στη συνέχεια έκαψαν. Η ΠΑΣΠ αποφάσισε κατόπιν αυτών να μην ανακοινώσει αποτελέσματα.
Πολιτική /
Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Χάρις Αλεξίου: Το «αντίο» στον πρώην σύζυγό της - «Παρ’ όλο που χώρισαν οι ζωές μας ήμασταν σαν μία οικογένεια»

Λάρισα: Πρωτοφανές περιστατικό - 54χρονος νοσηλεύεται με σοβαρό τραύμα μετά από δάγκωμα στο αυτί

Κατέρρευσε με θεαματικό τρόπο μία AI startup αξίας 1 δισ. δολαρίων - Ο λόγος

Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Τσατραφύλλιας: Νέα κακοκαιρία προ των πυλών - Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις
