Πώς η νέα πρωθυπουργός προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το 2001

Πώς η νέα πρωθυπουργός προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το 2001 Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
8

Μια ιστορία που αφηγείται συχνά ο Αλέκος Αλαβάνος περιέγραψε ο Βηματοδότης και αφορά την παρολίγον σύλληψη της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Γράφει ο Βηματοδότης:

«Το ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία το γνωρίζετε. Εκείνο που πιθανόν να μη γνωρίζετε είναι ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον περιπέτειες, ακόμη και να τον οδηγήσει σε... προσωρινή κράτηση. Τώρα, θα πείτε, γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή θα σας περιγράψω μια ιστορία την οποία συχνά αφηγείται ο Αλέκος Αλαβάνος (του Σχεδίου Β) και αφορά την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Ελεγε λοιπόν ο κ. Αλαβάνος ότι τον Νοέμβριο του 2001 ως ευρωβουλευτής είχε προσκαλέσει τα μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των προσκλήσεων που δικαιούνταν (και δικαιούνται) οι ευρωβουλευτές προς τους κοινωνικούς φορείς. Πρόεδρος της Ενώσεως ήταν ο Σωτήρης Μπάγιας και στην αποστολή συμμετείχε και η Βασιλική Θάνου.

Αφού έγιναν στους εισαγγελείς οι συνήθεις περιηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και οι συνήθεις ενημερώσεις για τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών, ήρθε η στιγμή να αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο για επιστροφή στην Αθήνα. Στις περιπτώσεις αυτές είθισται ο προσκαλών ευρωβουλευτής να συνοδεύει τους προσκεκλημένους του στο αεροδρόμιο και να ταξιδεύει μαζί τους στην Αθήνα. Ως εδώ τίποτα το επιλήψιμο...

Ελα όμως που εκείνη την ημέρα στο αεροδρόμιο Βρυξελλών σημειώνονταν καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω ενός slow down που αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Περνούσε η ώρα, το αεροπλάνο δεν έφευγε και ξαφνικά απομακρύνεται από τη συντροφιά η κυρία Θάνου.

Λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να ηχεί δαιμονισμένα ο... συναγερμός. Τι είχε συμβεί και αναστάτωσε την ελληνική αποστολή; Η κυρία Θάνου, λέει ο κ. Αλαβάνος, ήταν τότε μανιώδης καπνίστρια και φαίνεται πως δεν άντεξε την αναμονή και κατέφυγε σε ένα μέρος το οποίο θεώρησε ασφαλές για να... καπνίσει. Δεν υπολόγισε όμως τους αισθητήρες καπνού, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν και να επέμβει πάραυτα η βελγική αστυνομία.

Οι βέλγοι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν τίποτα, δεν άκουγαν κανέναν και ήθελαν να κρατήσουν την κυρία Θάνου. Το σημαντικότερο, όπως αφηγείται ο κ. Αλαβάνος, δεν την άφηναν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο κ. Αλαβάνος τότε πήρε πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος και «καθάρισε» την υπόθεση.

Δεν γνωρίζω αν η κυρία Θάνου έκοψε από τότε το κάπνισμα ή τουλάχιστον το μείωσε τώρα που έγινε υπηρεσιακή πρωθυπουργός».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Το κόμπλεξ (που σε πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε πραγματικό πρόβλημα βεβαίως) του να μην είμαστε οι "βλάχοι απολίτιστοι" της Ευρώπης, μας έχει φτάσει λοιπόν στο άλλο ακρο και γίναμε σφιχτοκωλικά καθωσπρεπιστές...Χαλαρώστε αγαπητά teacher's pets, δεν επιτέθηκε σε κανέναν η γυναίκα, τσιγάρο άναψε... ενάντια στους κανονισμούς και είναι βεβαιότατα λάθος - θα έπρεπε και επίπληξη να δεχτεί και πρόστιμο. Αλλά να μην επιβιβαστεί καν στο αεροπλάνο;; Ποιον βρήκαν δηλαδή μπροστά τους, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν;Η ιστορία εξάλλου απ'ό,τι βλέπουμε διαδραματίστηκε το 2001, που ό,τι είχαν αρχίσει να αλλάζουν οι κανονισμοί στα αεροδρόμια γενικώς, και ειδικώς για το κάπνισμα, αν δεν κάνω λάθος, το πλαίσιο εγινε αυστηρότερο στην Ευρώπη από τα mid-00s και μετά.Και δε νομίζω ότι συγκρίνεται με την απέραντη καφρίλα, αμορφωσιά κ ζαμανφουτισμό του να ανάβεις πούρο σε μουσείο - και δη ων Υπουργός Πολιτισμού.
Είναι ανακουφιστικό το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο που βρίσκει ο Βηματοδότης (που ενδεχομένως να μην ισχύει, όπως και τόσα άλλα δημοσιεύματα του, οπότε να επικαλεστεί πάλι το οτι είναι σατιρική στήλη) είναι το οτι άναψε τσιγάρο σε χώρο που δεν επιτρεπόταν το 2001.Πόνεσε πολύ φαίνεται το ότι ανέδειξε την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και δεν τις το συγχωρούν.Αν θυμάστε στην αρχική του μορφή αν δεν πλήρωνες το χαράτσι σου έκοβαν και το ρεύμα, χάρη ΚΑΙ στην δράση της αυτό άλλαξε.
Είναι ενθαρρυντικό να ξέρεις ότι για κάποιους δικαστές/εισαγγελείς αν "μπαφιάσουν", δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι/κανόνες και ότι θα βρεθεί κάποιος να τους ξελασπώσει.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ