Βολές Καμμένου κατά ΔΟΛ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα των Νέων για το σκάφος «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου.  

 

Τα Νέα κάνουν λόγο για «περίεργη διαδρομή» καθώς ο πατέρας του Πάνου Καμμένου το είχε στην ιδιοκτησία του από το 1993. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι το 18μετρο σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.

 

Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο Αδωνις Γεωργιάδης και στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει ότι το σκάφος είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές αρχές.

 

Ο κ. Γεωργιάδης είχε παρουσιάσει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ιδιοκτήτης του «Iliatoras of London» ήταν μια υπεράκτια εταιρεία.

 

Τώρα τα Νέα γράφουν ότι προκύπτουν δύο στοιχεία:

 

- Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών η οποία κλήθηκε να αποτιμήσει το 2007 το «Iliatoras of London» ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται ως ο «owner» (ιδιοκτήτης) του σκάφους.

 

-Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους, δάνειο που είχε χορηγηθεί για το «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas (υποκατάστημα Κολωνακίου). Το ίδιο διάστημα η υπεράκτια εταιρεία παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα.

 

Η εφημερίδα ερωτά τι συνέβαινε επι 17 χρόνια – από το 1993 έως το 2010 – οπότε φέρεται να δηλώθηκε από τον Ηλία Καμμένο, πατέρα του Πάνου Καμμένου τεκμήριο για το εν λόγω σκάφος με το ιδιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς του «Iliatoras of London».

 

Στο σημερινό δημοσίευμα των Νέων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απαντά προς το παρόν με ένα Tweet με βολές κατά Ψυχάρη:

 

«Σταύρο Ψυχάρη, όπως είπα στην διαμεσολαβητή σου : ούτε αποσύρω τις αγωγές εναντίον σου ούτε στηρίζω με αντάλλαγμα τον γιό σου για Δήμαρχο».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr