Πνευματικά δικαιώματα: Σύσκεψη Μενδώνη με εκπροσώπους της ΕΔΕΜ - Τι αποφασίστηκε

Πνευματικά δικαιώματα: Σύσκεψη Μενδώνη με εκπροσώπους της ΕΔΕΜ - Τι αποφασίστηκε Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργείο Πολιτισμού ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους δικαιούχων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, μελών της ΕΔΕΜ, παρουσία εκπροσώπων της ΕΥΕΔ και του ΟΠΙ.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Λίνας Μενδώνη. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα, τα οποία συνδέονται με τη μεταφορά της δραστηριότητας της ΕΥΕΔ στον νέο φορέα ΕΔΕΜ. Παράλληλα υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι τα ανακύπτοντα νομικά ζητήματα είναι σύνθετα. Για το λόγο αυτό και για την επίσπευση της έκδοσης της προβλεπόμενης στον νόμο 4481/2017 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής Ομάδας Εργασίας, με τη συμμετοχή νομικών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.


Τέλος οι εκπρόσωποι που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας της ΕΔΕΜ.

Ευχή των συμμετασχόντων στη σύσκεψη, είναι να εξασφαλιστούν οι ικανές συνθήκες για τη δημιουργία ενός φορέα ευρείας εκπροσώπησης των δημιουργών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ