Πληροφορίες ότι «μάχη» Φίλη-Καμμένου καθυστερεί τον ανασχηματισμό

Πληροφορίες ότι «μάχη» Φίλη-Καμμένου καθυστερεί τον ανασχηματισμό Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η άρνηση του Νίκου Φίλη να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας και η επιμονή του Πάνου Καμμένου να τον μετακινήσει, είναι που καθυστερούν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αφού τα υπόλοιπα ονόματα στο νέο κυβερνητικό σχήμα φέρεται να έχουν «κλειδώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες στον κ. Φίλη «προσφέρεται» το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο ο ίδιος αρνείται θεωρώντας ότι θα πρόκειται για παραδοχή ήττας, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον ίδιο στη διαμάχη με την Εκκλησία.

Για το συγκεκριμένο υπουργείο φέρεται να προορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος ή ο πανεπιστημιακός και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου.

Τελευταίες πληροφορίες φέρουν και τον Πάνο Σκουρλέτη να παραμένει τελικά στην κυβέρνηση, από άλλο υπουργείο.

Ο Γιώργος Σταθάκης δεν θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο φημολογείται ότι περνάει στον μέχρι πρότινος υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος «αναβαθμίζεται».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής λέγεται ότι θα αναλάβει το νέο υπερυπουργείο Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Μεταφορών.

Για τον Νίκο Παππά ακούγεται το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο θα έχει και την αρμοδιότητα για τα ραδιοτηλεοπτικά.  

Στη θέση της κ. Γεροβασίλη που φέρεται να εγκαταλείπει τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναμένεται να τοποθετηθεί ο νυν διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν, όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες, οι Δρίτσας, Παρασκευόπουλος και Μπαλτάς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM