Πληροφορίες ότι «μάχη» Φίλη-Καμμένου καθυστερεί τον ανασχηματισμό

Πληροφορίες ότι «μάχη» Φίλη-Καμμένου καθυστερεί τον ανασχηματισμό Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η άρνηση του Νίκου Φίλη να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας και η επιμονή του Πάνου Καμμένου να τον μετακινήσει, είναι που καθυστερούν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αφού τα υπόλοιπα ονόματα στο νέο κυβερνητικό σχήμα φέρεται να έχουν «κλειδώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες στον κ. Φίλη «προσφέρεται» το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο ο ίδιος αρνείται θεωρώντας ότι θα πρόκειται για παραδοχή ήττας, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον ίδιο στη διαμάχη με την Εκκλησία.

Για το συγκεκριμένο υπουργείο φέρεται να προορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος ή ο πανεπιστημιακός και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου.

Τελευταίες πληροφορίες φέρουν και τον Πάνο Σκουρλέτη να παραμένει τελικά στην κυβέρνηση, από άλλο υπουργείο.

Ο Γιώργος Σταθάκης δεν θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο φημολογείται ότι περνάει στον μέχρι πρότινος υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος «αναβαθμίζεται».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής λέγεται ότι θα αναλάβει το νέο υπερυπουργείο Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Μεταφορών.

Για τον Νίκο Παππά ακούγεται το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο θα έχει και την αρμοδιότητα για τα ραδιοτηλεοπτικά.  

Στη θέση της κ. Γεροβασίλη που φέρεται να εγκαταλείπει τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναμένεται να τοποθετηθεί ο νυν διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν, όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες, οι Δρίτσας, Παρασκευόπουλος και Μπαλτάς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ