Πιτέλα:Οι συντηρητικοί θέλουν να ταπεινώσουν πολιτικά την Ελλάδα

Πιτέλα:Οι συντηρητικοί θέλουν να ταπεινώσουν πολιτικά την Ελλάδα Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
0

Σκληρή γλώσσα κατά των εταίρων χρησιμοποίησε ο  Τζιάνι Πιτέλα, Πρόεδρος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο οποίος σε συνέντευξη τουέκανε λόγο για συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη που όπως είπε «θέλουν να ταπεινώσουν πολιτικά την Ελλάδα». «Γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμα συντηρητικές δυνάμεις που εναντιώνονται στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις αυτές είναι λίγες και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία. "Θα ήθελα να τους πω ότι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με το μέλλον μας. Διότι δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά όλων μας", συνέχισε ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών.

Ανέφερε, επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι όποιος σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ΕΕ και την ευρωζώνη και ότι πρέπει να σταματήσουν τα τελεσίγραφα τύπου "είτε η Ελλάδα δέχεται τους όρους μας, είτε την πετάμε έξω από την ΕΕ".

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια προς την επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που της αναλογούσε.

Ο Τζ. Πιτέλα κατέληξε λέγοντας πως δεν έχει σημασία αν θα νικήσει ο Τσίπρας ή η λιτότητα των Βρυξελλών. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι χρειαζόμαστε μια πολιτική λύση που θα είναι βιώσιμη για όλους τους πολίτες, Έλληνες και Ευρωπαίους. Αν αποτύχει όλοι θα υποστούμε βλάβες», δήλωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ