Πηγές ΚΙΝΑΛ: Να δημοσιοποιήσει με δική του ευθύνη τις υποκλοπές από το Eurogroup

Πηγές ΚΙΝΑΛ: Να δημοσιοποιήσει με δική του ευθύνη τις υποκλοπές από το Eurogroup Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αιχμηρά σχολίασαν κύκλοι του ΚΙΝΑΛ την ενέργεια του Γιάνη Βαρουφάκη να εμπλέξει τη Βουλή στη διακίνηση των υποκλοπών που έκανε κατά τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Eurogroup το 2015.

«Εάν ο κ. Βαρουφάκης επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές που έκανε στο Eurogroup, να το πράξει με δική του ευθύνη και να μην προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο. Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι για όλα όσα συνέβησαν στην οικονομία το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής», ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την απόφαση του προέδρου της Βουλής να επιστρέψει ως απαράδεκτη την συσκευή αποθήκευσης που περιείχε τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του 2015, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή «απλά επιβεβαιώνει ότι το τείχος αδιαφάνειας των Eurogroup βόλευε και βολεύει πολλούς, ενώ η αλήθεια και η διαφάνεια, τρομάζουν».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η παράδοση συνοδεύτηκε από νομική γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου (277/2014) όπου ρητά αναφέρεται ότι «οι ηχογραφήσεις μη ιδιωτικών στιγμών κατά τη διάρκεια της άσκησης καθηκόντων δημοσίου λειτουργού είναι όχι απλά νόμιμες, αλλά και ηθικά επιβεβλημένες».

Προσθέτει ότι «πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πως όλοι οι πολίτες της Ευρώπης έχουν το δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης στις τοποθετήσεις, τους διαλόγους και τις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM