Πιερρακάκης: Το Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο

Πιερρακάκης: Το Παιδείας θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τη δέσμευσή του για «αναβάθμιση» του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε ο νέος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού υπουργείου αλλά και απλούστευση της γραφειοκρατίας.

«Αυτό θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν θα σας ταλαιπωρεί», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως όλα πρέπει να προχωρήσουν με μεγάλη ταχύτητα και να γίνει η «απαραίτητη αναβάθμιση» σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, «από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι και τα πανεπιστήμια».

Αναφερόμενος στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ο ίδιος επεσήμανε: «Βασική μας έμφαση είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο ασφαλές, λειτουργικό και ελεύθερο. Ένα πανεπιστήμιο που συνομιλεί με το μέλλον».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

LiFO politics / «Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της OpinionPoll Ζαχαρίας Ζούπης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και εξηγεί πως αν τα κόμματα δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψιν, θα τα βρουν μπροστά τους ως γενικευμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ