Πέτσας: Φέτος το Πάσχα δεν θα πάμε στα χωριά, ούτε θα ψήσουμε αρνιά στις αυλές

Πέτσας: Φέτος το Πάσχα δεν θα πάμε στα χωριά, ούτε θα ψήσουμε αρνιά στις αυλές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προειδοποίησε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό λόγω κορωνοϊού, καθώς δεν θα συνοδευτεί από μετακινήσεις, εκκλησιασμό και μεγάλα εορταστικά τραπέζια στις αυλές των σπιτιών.

«Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρόνο. Γιατί φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επισκεφτούμε τις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε. Μένουμε Σπίτι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Δεν εξετάζονται επιπλέον μέτρα

Ο ίδιος, ωστόσο, διαβεβαίωσε πως δεν εξετάζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα, όπως η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς και οι πολίτες ανταποκρίνονται «συγκινητικά» στα μέτρα. «Η κατάσταση είναι καλύτερη από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εξελίσσεται καλύτερα, γιατί λάβαμε πολύ γρήγορα προληπτικά μέτρα που φαίνεται ότι αρχίζουν να αποδίδουν. Προσοχή, κανένας εφησυχασμός. Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι μένουμε στο σπίτι. Να τηρούμε τα πράγματι αυστηρά μέτρα για να βγούμε από την κρίση». 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των επαναπατρισμών, τόνισε πως προβλέπονται αποκλειστικά και μόνο για εγκλωβισμένους συμπολίτες, Έλληνες που δεν έχουν πού να μείνουν στο εξωτερικό και για όσους έχουν σοβαρούς λόγους υγείας. 

Περισσότερες ΜΕΘ - «Παγκόσμιος πόλεμος» για υγειονομικό υλικό

Όπως είπε, έχουν αυξηθεί οι διαθέσιμες ΜΕΘ, που είναι πλέον 870, ενώ έχουν εγκριθεί 4.200 προσλήψεις για το Σύστημα Υγείας και περίπου 2.000 γιατροί και νοσηλευτές έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Όσον αφορά το υγειονομικό υλικό είπε ότι διεξάγεται «παγκόσμιος πόλεμος» για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα δυναμικότητας – δεν υπάρχει δυνατότητα παραγωγής από τις περιορισμένες πηγές ώστε να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει φροντίσει για «σημαντικές προμήθειες υλικών» και συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια απλές χειρουργικές μάσκες θα φτάσουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με άλλο υγειονομικό υλικό. Τα μέτρα μας «αγοράζουν χρόνο» για να αντέξει το ΕΣΥ, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχώς σημαντικές δωρεές από ιδιώτες.  

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι «είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές μένοντας σπίτι», κάνοντας λόγο για «λίγες εξαιρέσεις» που απομονώνονται και τους επιβάλλονται πρόστιμα. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM