Πέθανε ο Νίκος Γκελεστάθης, πρώην υπουργός της Ν.Δ.

Πέθανε ο Νίκος Γκελεστάθης, πρώην υπουργός της Ν.Δ. Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Νίκος Γκελεστάθης πρώην βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας

Ο Νίκος Γκελεστάθης είχε γεννηθεί το 1930 στη Δεσφίνα Φωκίδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε αδελφός του βουλευτή Φωκίδας Αθανάσιου Γκελεστάθη, τον οποίο διαδέχθηκε στις εκλογές του 1981.

Εξελέγη βουλευτής Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία το 1981, 1985, 1989 (Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996 και 2000. Διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990-1992) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (1992-1993), στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας 

«Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη, βουλευτή, υπουργού και κορυφαίου στελέχους του κόμματός μας επι σειρά ετών» ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε συλλυπητήρια ανακοίνωση της για την απώλεια του πρώην υπουργού και επί οκτώ συνεχείς φορές εκλεγμένου βουλευτή Νίκου Γκελεστάθη.

«Ο Νίκος Γκελεστάθης ανήκε σε μια γενιά που είχε θέσει ως μέγιστο καθήκον την υπηρεσία προς τον τόπο και την προσφορά προς το έθνος» σημείωσε η Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε ότι «σε όλο του το βίο δούλεψε σκληρά για την αγαπημένη του Φωκίδα και τους ανθρώπους της. Οι συμπατριώτες του, του επέστρεψαν αυτή την αγάπη και τον εξέλεξαν οκτώ φορές βουλευτή Φωκίδας για τη Νέα Δημοκρατία, από το 1981 μέχρι το 2000». 

«Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία με πάθος και πρόσφερε πολλά σε πολύ δύσκολα χρόνια για την παράταξή μας. Στην οικογένειά του και ειδικότερα στην κόρη του Ιωάννα εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια», κατέληξε η ανακοίνωση. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ