Την Δευτέρα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ένα επιπλέον μέτρο που θα αφορά στις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές τον μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

 

Σε δηλωσή της η κυβερνητική έκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται. «Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

 

Η κυρία Πελώνη αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την Αξιωματική αντιπολίτευση για την διαχείριση της πανδημίας και την πρόσφατη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου».

 

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

 

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.«Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;» καταλήγει.