ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Πατούλης: Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση

Πατούλης: Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Ο αγώνας μας για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση για μία καλύτερη Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ουσίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών οργανώσεων και προχώρησε στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου χωρίς «κανέναν αναπτυξιακό προσανατολισμό και καμία μεταρρύθμιση».

«Στόχος του», συνέχισε «είναι να απορρυθμίσει τη λειτουργία των δήμων και να αλώσει το χώρο της Αυτοδιοίκησης».

Επίσης ο κ. Πατούλης απέδωσε στην κυβέρνηση απροθυμία να κάνει ένα βήμα προς την ενδυνάμωση της τοπικής διακυβέρνησης, «μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων», οδηγώντας την αυτοδιοίκηση «σε μια αρνητική πρωτιά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης και εξέθεσε τη χώρα μας, η οποία απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

LiFO politics / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM