Παρακολουθήσεις: Μόνο ο Γρηγόρης Δημητριάδης προσήλθε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Γρηγόρης Δημητριάδης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ήταν το μόνο από τα τέσσερα πρόσωπα που είχαν κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Ο κ. Δημητριάδης αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών. Οι άλλοι τρεις που είχαν κληθεί ήταν οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν, οι οποίοι δήλωσαν ότι διαμένουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Οι δύο πρώτοι επιχειρηματίες έχουν ζητήσει να καταθέσουν υπόμνημα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στη συνεδρίαση της επιτροπής, που είναι σε εξέλιξη, θα συζητηθεί εάν προβλέπεται κάτι τέτοιο, στο οποίο αντιδρά η αντιπολίτευση. 

Η επιτροπή συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρει ότι «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Τα θέματα που αναμένεται να τεθούν σήμερα είναι αν η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα παραμείνει κλειστή και εάν θα μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν, αναφέρει το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης, θα συζητηθεί αν- σε περίπτωση που δεν προσέλθουν- εάν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για βίαιη προσαγωγή τους, η οποία επικαλείται τον κανονισμό της Βουλής. 

Επιπλέον, έγιναν νέες αλλαγές στη σύνθεση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Εκτός από τον Κώστα Τζαβάρα που ζήτησε να αντικατασταθεί, όπως και έγινε με τον Γιώργο Βλάχο, οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Ανδρέας Κουτσούμπας επικαλέστηκαν ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Έτσι, αντικαθίστανται από τους Γιάννη Κεφαλογιάννη και Δημήτρη Μαρκόπουλο. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ