Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας

Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας Facebook Twitter
Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος
1

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί στο νέο υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο παρατηθείς γενικός γραμματέας θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή του.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρει τα εξής:

«Δεκαέξι μήνες από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέβαλα την παραίτηση μου, στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη. Την προηγούμενη περίοδο, σε συνεργασία με τους Υπουργούς και τους συναδέλφους μου Γενικούς Γραμματείς καταφέραμε - θέλω να πιστεύω - να δώσουμε το πολιτικό στίγμα της Αριστεράς, η οποία σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες, πέτυχε να είναι τίμια, καθαρή και διαχειριστικά επαρκής. Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις. Όποιος παράγει σοβαρό έργο άλλωστε, κάνει και λάθη. Από την άλλη πλευρά, επιτύχαμε εξαιρετικά σημαντικούς στόχους: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η προστασία της ναυτεργασίας (αυστηροποίηση πλαισίου για ανασφάλιστη εργασία και παραβιάσεις ωραρίων, συμμετοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων σε ελέγχους επί των πλοίων,υπογραφή Σ.Σ.Ε. με σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές για το 2018 κ το 2019 κλπ), η εισαγωγή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης (νέοι πόροι, πρόσληψη μονίμου προσωπικού, κτιριακές υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός),η νέα λιμενική πολιτική, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η επέκταση του ακτοπλοϊκού δικτύου και πολλά άλλα, έβαλαν τις σταθερές βάσεις, ώστε η ανάπτυξη της Ναυτιλίας και των συναφών δραστηριοτήτων να αποκτήσει νέες προοπτικές.

Στο επίκεντρο για εμάς ήταν πάντοτε ο άνθρωπος, όλοι οι εργαζόμενοι που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας. Στα πλοία,στις ναυτικές ακαδημίες, στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αλλά και στο ίδιο το Υπουργείο. Θα είμαστε φυσικά παρόντες και την επόμενη μέρα, ώστε να διαφυλάξουμε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα. θέλω να ευχαριστήσω, αρχικά τον π. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη του, όλα τα στελέχη του Υπουργείου, του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και τους εκπροσώπους όλων των φορέων για την εξαιρετική συνεργασία. Ειδικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του Γραφείου μου για την βοήθεια τους, αφού χωρίς αυτούς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα καθίστατο εφικτό. Εύχομαι, τέλος, στο νέο Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π. καλή δουλειά».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια