Παππάς: Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαστημική πολιτική

Παππάς: Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαστημική πολιτική Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Την πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στον Τομέα του Διαστήματος: Εκπαίδευση, Έρευνα, Τεχνολογία, Εφαρμογές» που αφορά τη διαστημική πολιτική χαιρέτισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι έχουμε περάσει το πρώτο σοκ, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη στελέχωση της διαστημικής υπηρεσίας, και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής. «Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε με όρους μακροπρόθεσμους για την πορεία της χώρας» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που λείπει είναι ο συντονισμός, και στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διαστημική πολιτική, τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο η οποία έλαβε ευρεία αποδοχή από μεγάλο μέρος του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, και ότι το νομοσχέδιο θα θέσει ψηλά τον πήχη, ενώ σημείωσε, ότι ήδη από σήμερα αλλά και στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το αρμόδιο υπουργείο είναι ανοικτό σε προτάσεις και ιδέες «για να κατακτήσουμε τους επιδιωκόμενους στόχους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για τα αυτονόητα βήματα που η χώρα όφειλε να είχε κάνει στον τομέα, καθώς είναι από τις τελευταίες χώρες στην ΕΕ που δεν διαθέτει διαστημικό Οργανισμό, την ώρα που έχει στο δυναμικό της λαμπρά επιστημονικά μυαλά και γενικότερα ανθρώπινο δυναμικό. «Θα είναι αδιανόητο» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ «για την Ελλάδα του μέλλοντος να μην έχει έναν τέτοιο διαστημικό Οργανισμό, καθώς διαθέτει και το επιστημονικό και το επιχειρηματικό εκτόπισμα».

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως είπε ο κ. Παππάς, θα έχουμε την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT3, γεγονός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αξιοποίηση πολλών εφαρμογών της διαστημικής επιστήμης σε διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας αλλά και με την καθημερινή ζωή των πολιτών και φυσικά με το επιχειρείν. Δικός μας στόχος είναι να διασυνδεθεί αυτός ο διαστημικός οργανισμός με τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα και φυσικά με τις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της χώρας σε επίπεδο έρευνας, τεχνολογίας, επιστήμης και επιχειρηματικότητας. Είναι ανάγκη, συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ενός ουσιαστικού συντονισμού μεταξύ όλων των ερευνητικών φορέων και των αξιολογότατων Ελλήνων επιστημόνων που να πιστοποιεί την ελληνικότητα σπουδαίων επιτευγμάτων και στον τομέα της διαστημικής επιστήμης.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος των δύο ιδρυμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM