Παναγιωτόπουλος: Φαίνεται πως υπάρχει τακτική της Άγκυρας για «χτυπήματα» σε θρησκευτικές εορτές

Παναγιωτόπουλος: Φαίνεται πως υπάρχει τακτική της Άγκυρας για «χτυπήματα» σε θρησκευτικές εορτές Facebook Twitter
Παναγιωτόπουλος: Φαίνεται πως υπάρχει τακτική της Άγκυρας για «χτυπήματα» σε θρησκευτικές εορτές (Eurokinissi)
0

«Ο Ερντογάν περίμενε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για να μας αιφνιδιάσει» και το ίδιο αναμένεται να πράξουν οι γείτονες και μέσα στο Πάσχα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ο συναγερμός δε λήγει. Παραμένει σε όλα τα μέτωπα» διευκρίνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 τονίζοντας παράλληλα, πως φαίνεται ότι υπάρχει τακτική της Άγκυρας για «χτυπήματα» σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Σημείωσε δε, πως «παραμένουν σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις».

«Εμείς έχουμε πληροφορίες, είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ακούμε, μελετάμε κι άλλα στοιχεία. Η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορωνοϊού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο επαναπροώθησης μεταναστών από την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «Σε αυτήν την βάση, εξετάζουμε και άλλα σενάρια, παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, διότι όταν προσπαθείς να "μπουκάρεις" σε μια χώρα, όπως έγινε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μόνο νόμιμο δεν είναι» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι γεγονός ότι μετά την επιτυχή αντίδραση όσων έγιναν στον Έβρο, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εξετάζουμε και σενάρια άλλα, απόπειρας εισροής μεταναστών από τα νησιά» είπε μεταξύ άλλων.

Για τον τρόπο αντίδρασης της Ελλάδας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε «θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων. Στον Έβρο ενισχύεται ο φράχτης όπου υπάρχει και δημιουργείται σε σημεία που δεν υπάρχει. Στη θάλασσα, που είναι πιο δύσκολη η προσπάθεια από ό,τι στη ξηρά, εκεί είμαστε μαζί με το Λιμενικό», ενώ επεσήμανε ότι «οι οδηγίες που εμείς δίνουμε είναι για αποτροπή».

Σχετικά με τα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού σε μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τόνισε ότι «δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν», σημείωσε ότι από τις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για την αποφυγή των συναθροίσεων και τον εφοδιασμό των μονάδων με μέσα προστασίας «και στην πορεία αναθεωρούσαμε όλα αυτά τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζουμε την υγεία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι τα πήγαμε αρκετά καλά, είχαμε στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων 30 κρούσματα, ε των οποίων τα τρία ήταν σοβαρά, είχαμε και έναν θάνατο δυστυχώς, ενός στελέχους που είχε και άλλα προβλήματα υγείας», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όσον, αφορά στην αναστολή των αδειών όσων φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές, ο ΥΠΕΘΑ σημείωσε πως «δεν μπορούμε να χαλάσουμε ένα μέτρο που απέδωσε. Θα ήθελα να επιδειχθεί υπομονή λίγο ακόμη για να μην χαθεί η χρονιά, να μην κλείσουν οι σχολές.

Μετά θα δώσουμε κάποια άδεια, ώστε να ισοσκελίσουμε αυτόν τον περιορισμό που δημιουργεί και μια στεναχώρια. Καλύτερα όμως να είναι μέσα στις Σχολές, λίγο περιορισμένοι και κάπως στεναχωρημένοι, αλλά υγιείς».

Με πληροφορίες από το antenna.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 28/06- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

LiFO politics / Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Χάρη Δούκα, καθηγητή ενεργειακής πολιτικής στο ΕΜΠ, σχετικά με όλους εκείνους τους λόγους που συνέτειναν στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων. Πώς βρεθήκαμε να ζούμε μέσα σε μια «τέλεια ενεργειακή καταιγίδα»;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ