Οικολόγοι Πράσινοι και ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τις εκλογές

Οικολόγοι Πράσινοι και ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τις εκλογές Facebook Twitter
Eurokinissi
3

Την συνεργασία τους ανακοίνωσαν για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι Οικολόγοι Πράσινοι  και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Σε κοινή εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία του Πρωθυπουργού, οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν την προεκλογική συνεργασία τους για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρουσιάζοντας και τους υποψηφίους των Οικολόγων Πρασινων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασινων, Μανώλης Βέμης, επεσήμανε τους κεντρικούς στόχους της συμπόρευσης των δύο κομμάτων, να αντιμετωπιστούν η ακροδεξιά και ο επιθετικός νεοφιλελευθερισμός που υπονομεύουν τον πλανήτη και τις κοινωνίες και για να προωθηθούν στόχοι αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Επίσης αναφέρθηκε στο θετικό έργο της συμμετοχής των Οικολόγων Πράσινων στην κυβέρνηση.

Η υποψήφια Επικρατείας, Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, παρουσίασε τους κοινούς άξονες δράσης μεταξύ των δύο κομμάτων για το επόμενο διάστημα.

Ο υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Φουτάκης, είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ότι στόχος της συνεργασίας των δύο κομμάτων είναι η εμβάθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, όπως ασκήθηκε τον τελευταίο χρόνο μετά την λήξη της τελευταίας δανειακής σύμβασης και η αποτροπή του κινδύνου παλινόρθωσης πολιτικών που θα βλάψουν το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην συμπόρευση Οικολογίας και Αριστεράς, λέγοντας ότι είναι μια στρατηγική συμμαχία και επιλογή που πρέπει να πάρει σάρκα και οστά στην Ευρώπη και την υφήλιο. Επεσήμανε ότι η υιοθέτηση και εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει υπογράψει και νομοθετήσει η χώρα μας είναι το κλειδί ώστε η έξοδος από την κρίση να οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, που διασφαλίζει την μελλοντική πορεία της χώρας. Αναφέρθηκε σε δέσμη μέτρων, σύμφωνα με τους στόχους της Συνθήκης του Παρισιού, για την κλιματική αλλαγή και τον κεντρικό ρόλο τους στον καθορισμό πολιτικών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την κρίσιμη μάχη σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο με τις συντηρητικές δυνάμεις που προτάσσουν την άμετρη και χωρίς όρους ανάπτυξη εις βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών. Σε αυτή την μάχη οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών, μελών των Οικολόγων Πράσινων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα - Επικρατείας

Δέσποινα Αλάτση Φραίλιχ - Β3′ Νότιος Τομέας Αθήνας

Εριφύλη Δοδού - Β2′ Δυτικός Τομέας Αθήνας

Γιώργος Τζωρτζ/Κουνάνης - Β1′ Βόρειος Τομέας Αθήνας

Γρηγόρης Μαλτέζος - Α' Πειραιώς

Τηλέμαχος Σπασίδης - Β3′ Νότιος Τομέας Αθήνας

Γιάννης Τσιρώνης - Αιτωλοακαρνανίας

Δημήτρης Φουτάκης - Α' Θεσσαλονίκης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ψιτ, Οικολογοι πράσινα αλογα;Μπορείτε να μην βρωμιζετε ολόκληρη τη χώρα με τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ; το ίδιο και στο ΚΚΕ, ανταρσυα.Ευχαριστώ.