Οι τελευταίες θέσεις του ΠΑΣΟΚ θύμισαν πολύ ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Μητσοτάκης

Οι τελευταίες θέσεις του ΠΑΣΟΚ θύμισαν πολύ ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Οι τελευταίες θέσεις του ΠΑΣΟΚ θύμισαν πολύ ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ευχήθηκε «να αποβούν θετικές οι νέες ισορροπίες στη Βουλή».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντίκτυπό τους στη Βουλή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός πως πλέον αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ: «Οι αναδιατάξεις στην αντιπολίτευση μεταφέρουν και βαρύτερα καθήκοντα στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως περιμένει να συναντηθεί σύντομα με τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

«Θα περιμένω από εκείνον και το κόμμα του μία πιο υπεύθυνη στάση με βάση το νέο τους ρόλο» είπε ο πρωθυπουργός για το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Επιμένω σε αυτό, διότι δυστυχώς οι τελευταίες θέσεις του θύμισαν πολύ ΣΥΡΙΖΑ». 

«Με μία πολύ μεγάλη δημαγωγική ευκολία ζητάει να μειωθεί ο ΦΠΑ παραδείγματος χάρη κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, κάτι το οποίο θα στοίχιζε από μόνο του 3 δισ. ευρώ. Και βέβαια να θυμίσω ότι και οι παροχές που υποσχέθηκε πηγαίνουν πέρα και πάνω από το ευρωπαϊκό όριο δαπανών, κάτι το οποίο θα έθετε αυτόματα, το τονίζω αυτόματα, τη χώρα σε διαδικασία επιτήρησης», πρόσθεσε. 

Το απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο:

Επιτρέψτε μου τέλος ένα σχόλιο για όσα συμβαίνουν στην αντιπολίτευση. Πριν από λίγο είχα την ευκαιρία να τηλεφωνήσω και να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του. Εύχομαι, αυτές οι νέες ισορροπίες στη Βουλή να αποβούν θετικές πρώτα και πάνω απ’ όλα για την ποιότητα του κοινοβουλευτικού διαλόγου. και βέβαια οι αναδιατάξεις στην αντιπολίτευση μεταφέρουν και βαρύτερα καθήκοντα στο ΠΑΣΟΚ, αναμένω σύντομα τη θεσμική μας συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος τώρα και ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι πολιτειακός, είναι παράγων, κυρίως όμως θα περιμένω από εκείνον και το κόμμα του μία πιο υπεύθυνη στάση με βάση το νέο τους ρόλο. 

Επιμένω σε αυτό, διότι δυστυχώς οι τελευταίες θέσεις του θύμισαν πολύ ΣΥΡΙΖΑ. Με μία πολύ μεγάλη δημαγωγική ευκολία ζητάει να μειωθεί ο ΦΠΑ παραδείγματος χάρη κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, κάτι το οποίο θα στοίχιζε από μόνο του 3 δις ευρώ. 
Και βέβαια να θυμίσω ότι και οι παροχές που υποσχέθηκε πηγαίνουν πέρα και πάνω από το ευρωπαϊκό όριο δαπανών, κάτι το οποίο θα έθετε αυτόματα, το τονίζω αυτόματα, τη χώρα σε διαδικασία επιτήρησης. 

Αυτό λοιπόν το οποίο ζητούμε από την αντιπολίτευση προφανώς δεν είναι να συμφωνήσει σε όλα όσα κάνει η κυβέρνηση, δεν είναι αυτή η δουλειά της αντιπολίτευσης. Όμως αυτό το οποίο απαιτούνε οι καιροί είναι πρώτα και πάνω απ΄ όλα αλήθεια, σοβαρότητα, τεκμηρίωση, προτάσεις ουσίας κι όχι στιγμιαία και απροετοίμαστα θα έλεγα πυροτεχνήματα δημαγωγίας. 
Κλείνω έτσι την εισαγωγή μου θεωρώντας ότι αυτές οι πρόσφατες μεταβολές στα έδρανα της Βουλής με ένα τρόπο μπορούν να γίνουν και μια ευκαιρία και για την κυβέρνηση και για την παράταξη και ίσως η καλύτερη δυνατή στιγμή για να προβληθεί η γνήσια κοινωνική προοδευτική αλλά και πατριωτική ταυτότητα των επιλογών μας και νομίζω και μία ακόμα αφορμή να σφυρηλατηθεί η ενότητά μας απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να αμφισβητήσει τελικά όσα οι ίδιοι οι πολίτες επέλεξαν να γίνουνε πράξη στη νέα Ελλάδα.
Ταυτόχρονα αυτές οι προοπτικές του φετινού προϋπολογισμού μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και για το 2026 και για το 2027 σε μία πορεία σύνεσης και αποφασιστικότητας, που παρά τις δυσκολίες πάλι θα αποβεί νικηφόρα για την παράταξή μας.
Αρκεί προφανώς να μείνουμε προσηλωμένοι στα καθήκοντά μας και να υλοποιούμε αυτά τα οποία οι πολίτες μας ζήτησαν με την ψήφο τους να κάνουμε και να παραμείνουμε συνεπείς γι΄ ακόμα μία φορά στην ρήση η οποία μας συνοδεύει από το 2019 «τα είπαμε και τα κάναμε».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM