ΤΩΡΑ!

Ο Τσίπρας συγκαλεί σύσκεψη για τη ρύπανση, σχεδόν έξι ημέρες μετά το ναυάγιο

Ο Τσίπρας συγκαλεί σύσκεψη για τη ρύπανση, σχεδόν έξι ημέρες μετά το ναυάγιο Facebook Twitter
1

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό, την λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολές για:

 

Την  άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του  αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

 Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης  εμπορικών πλοίων  στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

 Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού. 

 

Πολιτική
1

ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM