Καταργούνται οι στατικές σκοπιές των ένστολων αστυνομικών έξω από τις κατοικίες του πρωθυπουργού και υπουργών «πρώτης γραμμή», σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας, που επικαλείται το «Ποντίκι». Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.

 

Οι στατικές σκοπιές θα αντικατασταθούν από περιοδικές περιπολίες συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας. «Η φύλαξη τόσο του πρωθυπουργού όσο και των άλλων μελών της Κυβέρνησης θα παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Απλώς από εδώ και στο εξής θα γίνεται πιο διακριτικά», ανέφερε στο Ποντίκι ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

Παράλληλα, οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ απομακρύνθηκαν με εντολή των περισσότερων νέων υπουργών, από τις εισόδους και περιμετρικά των υπουργικών κτιρίων. Επισημαίνεται ωστόσο πως τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρόσωπα - εν δυνάμει στόχους τρομοκρατών, δεν θα χαλαρώσουν.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιθυμία του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η επικρατούσα στην κοινή γνώμη αντίληψη των απρόσιτων από τον πολίτη κυβερνητικών στελεχών, αλλά και η δυσάρεστη αίσθηση της «μόνιμης παρακολούθησης τους από την ΕΛ.ΑΣ.» που ένιωθαν όσοι ζουν κοντά στα σπίτια πολιτικών προσώπων.