Ο Τσίπρας καταργεί τις σκοπιές αστυνομικών έξω από τις κατοικίες πολιτικών

Ο Τσίπρας καταργεί τις σκοπιές αστυνομικών έξω από τις κατοικίες πολιτικών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
10

Καταργούνται οι στατικές σκοπιές των ένστολων αστυνομικών έξω από τις κατοικίες του πρωθυπουργού και υπουργών «πρώτης γραμμή», σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας, που επικαλείται το «Ποντίκι». Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.

Οι στατικές σκοπιές θα αντικατασταθούν από περιοδικές περιπολίες συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας. «Η φύλαξη τόσο του πρωθυπουργού όσο και των άλλων μελών της Κυβέρνησης θα παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Απλώς από εδώ και στο εξής θα γίνεται πιο διακριτικά», ανέφερε στο Ποντίκι ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ ή των ΥΜΕΤ απομακρύνθηκαν με εντολή των περισσότερων νέων υπουργών, από τις εισόδους και περιμετρικά των υπουργικών κτιρίων. Επισημαίνεται ωστόσο πως τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πρόσωπα - εν δυνάμει στόχους τρομοκρατών, δεν θα χαλαρώσουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιθυμία του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η επικρατούσα στην κοινή γνώμη αντίληψη των απρόσιτων από τον πολίτη κυβερνητικών στελεχών, αλλά και η δυσάρεστη αίσθηση της «μόνιμης παρακολούθησης τους από την ΕΛ.ΑΣ.» που ένιωθαν όσοι ζουν κοντά στα σπίτια πολιτικών προσώπων.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Όλα ωραία και καλά, αλλά οι γείτονες των πολιτικών προσώπων γιατί να νιώθουν έτσι? Εγώ θα ένιωθα ασφάλεια να ξέρω ο,τι έχω μια ομάδα αστυνομικών απέναντι από το σπίτι μου σε μόνιμη βάση.
Στην Ερμού, στο υπουργείο οικονομικών βρίσκονταν νυχθημερόν μπάτσοι, αραχτοί, να πίνουν καφεδάκι και να χαζεύουν κοριτσάκια. Όταν κάποια στογμή χρειάστηκε να τους μιλήσω για να τους ζητήσω να βοηθήσουν κάποιον που είχε σοβαρό πρόβλημα μου είπαν ότι δουλειά τους είναι να φυλάνε το υπουργείο. ΌΧΙ! Δουλειά σας είναι να φυλάτε και να προσέχετε αυτούς που για κακή τους τύχη πέφτουν στην ανάγκη σας. Άντε να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να σταματήσουμε να πληρώνουμε το κάθε ρετάλι για να ξύνει...
Είχε παραγίνει το κακό με την απόσπαση αστυνομικών στη φύλαξη δημοσίων προσώπων, χώρων και υπουργείων, όταν την ίδια στιγμή ο χρόνος μετάβασης περιπολικού μετά από κλήση για βοήθεια από εμάς τους απλούς πολίτες είναι πάνω από μισή ώρα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού από τα τμήματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ