ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Ο Τσίπρας ενημέρωσε Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ για την ελληνική πρόταση

Ο Τσίπρας ενημέρωσε Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ για την ελληνική πρόταση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός «παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος».

Επιπλέον, ο Α. Τσίπρας ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο με τον πρωθυπουργό και επρόκειτο να μιλήσει ξανά μαζί του την Κυριακή, αναζητώντας μία λύση στην ελληνική κρίση χρέους.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παρέμειναν σε στενή επαφή, ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα.

1

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η συμφωνία είναι ήδη έτοιμη, οι διαφορές είναι μικρές. Θα εχουμε:- 4,5 (5?) δις μέτρα -- ασφαλιστικό, ΦΠΑ, φόρους- η δόση θα μας δωθεί τώρα ή σε 2 δόσεις- μικρό κούρεμα χρέους (το πρότεινε και η Μέρκελ άλλωστε)Το κούρεμα είναι πολύ σημαντικό, χωρίς αυτό ο Τσίπρας θα είχε δυσκολίες να παρουσιάσει την συμφωνία ως "νίκη", αλλά με ένα haircut δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφιστούν τα μέτρα. Τώρα φυσικά και η οικονομία δεν θα ανακάμψει, και φυσικά τα μέτρα αυτά είναι περισσότερα απ'το φημισμένο μέιλ Χαρδουβελη, αλλά εδώ που φτάσαμε, με άδεια κρατικά Ταμεία, πανεπιστήμια χωρίς ούτε ευρώ (λειτουργούν με τα αποθεματικά του 2014), νοσοκομεία με το 1/10 της χρηματοδότησης του 2014, παγωμένη αγορά και κίνδυνο να κλείσουν οι τράπεζες, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο. Θα έχουν όμως πλάκα αυτοί που θα το γιορτάσουν σαν το "τέλος της υπερήφανης διαπραγματεύσης".