Ο Θεοδωράκης επισκέφθηκε το «Έλενα» και δίνει συγχαρητήρια

Ο Θεοδωράκης επισκέφθηκε το «Έλενα» και δίνει συγχαρητήρια Facebook Twitter
2

Tην επίσκεψη κλιμακίου του Ποταμιού στο μαιευτήριο "Ελενα" περιγράφει με ανάρτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δίνει συγχαρητήρια στη διοίκηση του νοσοκομείου για το πρόγραμμα ΜΑΝΑ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά.

 

Στην ανάρτηση γράφει:

"Από τα 59 βρέφη τα 21 μεταφέρθηκαν στο «Μητέρα». Τα 16 τα παρέλαβαν ξανά οι γονείς τους ή οι γιαγιάδες τους. Τα 4 πήγαν σε άλλες δομές (18 Άνω – Γυναικείες Φυλακές - Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά). Και τα 18 παραμένουν φιλοξενούμενα (9 στο «Έλενα» και 9 στο «Αλεξάνδρα»).

 

Αυτός είναι ο απολογισμός του ’16 (μέχρι σήμερα) για τα «εγκαταλειμμένα μωρά» στο ΓΝ «Έλενα». Όμως τα μωρά δεν μπορούν να μεγαλώνουν βλέποντας μόνο άσπρες μπλούζες. Έτσι, πριν μερικές μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του «Έλενα», αποφάσισε την δημιουργία Μονάδας Αναμονής Παιδιού (ΜΑΝΑ) που θα φιλοξενεί 11 βρέφη τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής τους - τους πιο καθοριστικούς για την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη. Θα τους παρέχονται ερεθίσματα και ηχητικά και οπτικά, για να αναπτύσσονται όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Και δεν είναι το μόνο πρωτοποριακό που γίνεται στο «Έλενα». Το νοσοκομείο που είναι πιστοποιημένο από το 2011 ως Φιλικό προς τα Βρέφη (Baby Friendly Hospital), διαθέτει ως γνωστόν και Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και προωθεί με κάθε τρόπο την φυσιολογική γέννα και τον μητρικό θηλασμό (όταν κάποια ιδιωτικά μαιευτήρια κάνουν μόνο καισαρικές και συνταγογραφούν από την πρώτη μέρα και άνευ λόγου το γάλα του εμπορίου). Μπράβο τους και από μένα και από τον Κώστα Μπαργιώτα και τον Σωτήρη Κουπίδη. Αυτό είπαμε στον διοικητή Δημήτρη Βεζυράκη, στις διευθύντριες, στους νοσηλευτές, τους γιατρούς, το προσωπικό. Είμαστε μαζί τους! Ήρωες είναι αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους (ειδικά στα χρόνια της κρίσης). 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM