Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Βρούτση από το υπ. Εργασίας για τα Voucher

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Βρούτση από το υπ. Εργασίας για τα Voucher Facebook Twitter
0

Την καθαίρεση του Γιάννη Βρούτση από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων που καταργήθηκε σήμερα. 

«Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;», σημειώνει μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί και επισήμως από το υπουργείο Εργασίας η κατάργηση του προγράμματος voucher και η καταβολή των 600 ευρώ στους επαγγελματίες των έξι επιστημονικών κλάδων, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο «ο σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές».

Κυβερνητικές πηγές: Κανένα θέμα με την ηγεσία του υπουργείου

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο LiFO.gr, στο Μαξίμου υπάρχει η αίσθηση ότι «εντοπίστηκε μία αστοχία η οποία διορθώθηκε», καθώς το πρόγραμμα δεν επιτελούσε τους στόχους για τους οποίους είχε δρομολογηθεί.


Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν πως, δεδομένης της κατάργησης του προγράμματος, τα Κέντρα Κατάρτισης δεν θα λάβουν χρήματα για αυτό. Προσθέτουν μάλιστα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησης των κέντρων θα διερευνηθούν και παλιότερα προγράμματα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα εξεταστεί η τιμολόγησή τους. Τέλος επισημαίνουν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα» με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο Υπουργός Εργασίας.

»Τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές.

»Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ.

»Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ