Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Βρούτση από το υπ. Εργασίας για τα Voucher

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Βρούτση από το υπ. Εργασίας για τα Voucher Facebook Twitter
0

Την καθαίρεση του Γιάννη Βρούτση από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων που καταργήθηκε σήμερα. 

«Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;», σημειώνει μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί και επισήμως από το υπουργείο Εργασίας η κατάργηση του προγράμματος voucher και η καταβολή των 600 ευρώ στους επαγγελματίες των έξι επιστημονικών κλάδων, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο «ο σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές».

Κυβερνητικές πηγές: Κανένα θέμα με την ηγεσία του υπουργείου

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο LiFO.gr, στο Μαξίμου υπάρχει η αίσθηση ότι «εντοπίστηκε μία αστοχία η οποία διορθώθηκε», καθώς το πρόγραμμα δεν επιτελούσε τους στόχους για τους οποίους είχε δρομολογηθεί.


Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν πως, δεδομένης της κατάργησης του προγράμματος, τα Κέντρα Κατάρτισης δεν θα λάβουν χρήματα για αυτό. Προσθέτουν μάλιστα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησης των κέντρων θα διερευνηθούν και παλιότερα προγράμματα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα εξεταστεί η τιμολόγησή τους. Τέλος επισημαίνουν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα» με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο Υπουργός Εργασίας.

»Τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές.

»Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ.

»Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM