Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Βρούτση από το υπ. Εργασίας για τα Voucher

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παύση του Βρούτση από το υπ. Εργασίας για τα Voucher Facebook Twitter
0

Την καθαίρεση του Γιάννη Βρούτση από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων που καταργήθηκε σήμερα. 

«Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;», σημειώνει μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί και επισήμως από το υπουργείο Εργασίας η κατάργηση του προγράμματος voucher και η καταβολή των 600 ευρώ στους επαγγελματίες των έξι επιστημονικών κλάδων, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο «ο σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές».

Κυβερνητικές πηγές: Κανένα θέμα με την ηγεσία του υπουργείου

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο LiFO.gr, στο Μαξίμου υπάρχει η αίσθηση ότι «εντοπίστηκε μία αστοχία η οποία διορθώθηκε», καθώς το πρόγραμμα δεν επιτελούσε τους στόχους για τους οποίους είχε δρομολογηθεί.


Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν πως, δεδομένης της κατάργησης του προγράμματος, τα Κέντρα Κατάρτισης δεν θα λάβουν χρήματα για αυτό. Προσθέτουν μάλιστα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησης των κέντρων θα διερευνηθούν και παλιότερα προγράμματα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα εξεταστεί η τιμολόγησή τους. Τέλος επισημαίνουν πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα» με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο Υπουργός Εργασίας.

»Τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές.

»Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ.

»Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM