Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις «αν απειλήθηκαν με ΕΔΕ» πυροσβέστες στην Εύβοια

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις «αν απειλήθηκαν με ΕΔΕ» πυροσβέστες στην Εύβοια Facebook Twitter
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)
0

Απαντήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Πυροσβεστικής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα για απειλή διενέργειας ΕΔΕ σε πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας.

Με νέα ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέρχεται στο ερώτημα που έθεσε νωρίτερα, μέσω του αρμόδιου τομέαρχη, Χρήστου Σπίρτζη, για το αν απειλούνται με ΕΔΕ πυροσβέστες, σημειώνοντας ότι δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

«Έχουν περάσει 6 ώρες και τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η ηγεσία της Πυροσβεστικής δεν απαντούν στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αν απειλούνται με ΕΔΕ οι πυροσβέστες που αποκάλυψαν την άθλια κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων, την απουσία εναέριων μέσων και τον ανύπαρκτο συντονισμό στην καταστροφική πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προειδοποιούμε τους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη να μην τρέφουν αυταπάτες ότι μέσω της σιωπής θα "θάψουν " και αυτό το θέμα», προσθέτει.

Σπίρτζης: «Απειλούν με ΕΔΕ τους πυροσβέστες οι απόντες του επιτελικού κράτους»

Νωρίτερα σήμερα, ο Χρήστος Σπίρτζης, είχε ζητήσει επίσης απαντήσεις από την κυβέρνηση, αναφορικά με «σημερινή πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που αφορά απειλές του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Κλεφτοσπύρου, στους λιγοστούς πυροσβέστες, που έδωσαν τη μάχη στη Βόρεια Εύβοια, γιατί αποκάλυψαν την άθλια κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων και τη μεταφορά του μοναδικού που ήταν σε επιχειρησιακή ικανότητα σε άλλη περιοχή, την απουσία εναέριων μέσων και τον ανύπαρκτο συντονισμό».

«Τόσες ημέρες που καιγόταν ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια, αβοήθητη από επίγεια και εναέρια μέσα και από επαρκή συντονισμό, δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο τα στελέχη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της, κ. Κλεφτοσπύρος», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι «για την άθλια κατάσταση των οχημάτων, χωρίς φρένα και χωρίς επιχειρησιακή δυνατότητα επίσης τα στελέχη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της, δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο, στη φάση της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, όπως μας ενημέρωναν».

«Τώρα ο υπαρχηγός κ. Κλεφτοσπύρος οφείλει να απαντήσει αν απείλησε με ΕΔΕ τους πυροσβέστες, που έδωσαν τη μάχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οφείλει να απαντήσει αν θα διατάξει ΕΔΕ για τους υπεύθυνους στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, μαζί με τον εαυτό του, που δεν φρόντισαν να είναι συντηρημένα και επιχειρησιακά ικανά τα πυροσβεστικά οχήματα στη Β. Εύβοια. Οφείλει να απαντήσει αν θα διατάξει ΕΔΕ για όποιον έδωσε εντολή να αποχωρήσει για την Χαλκίδα το μοναδικό όχημα που μπορούσε να δράσει στην μεγάλη πυρκαγιά», συνεχίζει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ