Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Μητσοτάκη για τη Νέα Υόρκη: Τι έγινε με την ακυρωμένη συνάντηση Τραμπ και τι (δεν) ειπώθηκε με Ερντογάν

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Μητσοτάκη για τη Νέα Υόρκη: Τι έγινε με την ακυρωμένη συνάντηση Τραμπ και τι (δεν) ειπώθηκε με Ερντογάν Facebook Twitter
2

Ερωτήματα σχετικά με ζητήματα που τέθηκαν από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και από την ακύρωση της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ θέτει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι προκύπτουν δύο καίρια ερωτήματα μετά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ενημέρωση που έγινε από συνεργάτες της ελληνικής αποστολής:

1. Έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ;

2. Ζήτησε τον άμεσο τερματισμό τους; Και αν ναι, τι απάντηση έλαβε;"

Και προσθέτουν ότι «στις κυβερνητικές διαρροές για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για αυτά τα μείζονα εθνικά ζητήματα».

Τρία ακόμη ερωτήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ακύρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, μίας συνάντησης που θεωρούνταν ακρογωνιαίος λίθος της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη:

Συγκεκριμένα ερωτούν:

1. Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;

2. Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;

3. Η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη;

«Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο των ΗΕ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας», σημειώνει η ανακοίνωση. «Οφείλει όμως να κατανοήσει ότι οι διεθνείς σχέσεις της χώρα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εξαντλεί μονάχα σε διεκπεραιώσεις επικοινωνιακής πολιτικής και οικογενειακής προβολής», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ