Ο Σπίρτζης ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και το αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ο Σπίρτζης ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και το αλαλούμ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4

Συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία λόγω του αλαλούμ που έχει προκληθεί με το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο ζήτησε ο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία», ανέφερε ο Χ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο νέας παράτασης στη διαδικασία της επί τόπου έκδοσης καρτών στα εκδοτήρια γιατί εκδίδονται 10 χιλιάδες κάρτες την ημέρα και η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Ανακοίνωσε ωστόσο νέα παράταση από τις 10 Νοεμβρίου στις 15 Νοεμβρίου στην εναλλακτική διαδικασία έκδοσης καρτών, αυτή δηλαδή που γίνεται με την κατάθεση ανοικτών φακέλων σε όλα τα εκδοτήρια και την αποστολή τους με το ταχυδρομείο στα σπίτια τους μέσα σε δυο- τρεις ημέρες.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα (με την αγορά δηλαδή νέων διαδρομών).

Ο Χρ. Σπίρτζης απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός ΟΑΣΑ όπως είπε αλλά και σε θεσμικούς λόγους όπως αυτό που προέκυψε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Όπως είπε έπρεπε να είναι εξασφαλισμένο το απόρρητο της μετακίνησης. Εξήγησε επίσης, ότι δε θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία μέσω ΚΕΠ, λόγω της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παράλληλα τόνισε ότι δε θα δείξει καμία ανοχή στα κυκλώματα που θέλουν να σαμποτάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, οπότε θα λειτουργήσουν και οι μπάρες.


Είπε επίσης ότι «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».

Να σημειωθεί πως ουρές παρατηρούνται και σήμερα, Κυριακή, στα εκδοτήρια εισιτηρίων, για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, καθώς την Τρίτη 31 Οκτωβρίου πρέπει να ανανεωθούν οι σημερινές χάρτινες μηνιαίες κάρτες πολλαπλών διαδρομών. Ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν τις νέες προσωποποιημένες κάρτες τους μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου στα συγκεκριμένα εκδοτήρια του δικτύου της ΣΤΑΣΥ.

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Ο Σπίρτζης εξελίσσεται σε φίρμα υπουργού, που υπόσχεται πολλά και μεγάλα και πράττει λίγα και αναποτελεσματικά.Τώρα φταίνε τα "κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων" - δεν ντρέπεται που ομολογεί ότι τον υπονόμευσαν ; - και η ΑΠΠΔ.Ευτυχώς που τουλάχιστον ζητάει συγγνώμη - είναι εξαίρεση - και δεν είπε το κλασσικό πια σενάριο ΣΥΡΙΖΑ : ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ !
Σπίρτζη, τέτοια πράγματα δεν τα ξεκινάς μερικές μέρες πριν την εφαρμογή. Δεν έχουμε όλοι τον δικό σου χρόνο. Και άσε τις δικαιολογίες ότι έφταιγε ο ένας και ο άλλος. Εσείς έχετε έλλειψη οργάνωσης.