Μέσα σε μία μόλις ημέρα, ίσως και λιγότερο αν σκεφτεί κανείς πότε τυπώνονται οι κυριακάτικες εφημερίδες, δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής» και στοιχεία της υπάρχουν στο in.gr, αποτυπώνει την ικανοποίηση των Ελλήνων για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, oι πολίτες επιδοκιμάζουν σε ποσοστό   72,9% την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας ενώ μόνο το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση». Η δημοσκόπηση πρόλαβε να καταγράψει και τα συναισθήματα των Ελλήνων στο άκουσμα της νέας κυβέρνησης με το 42,2% να αντικρίζει την ελπίδα, το 17,4% να αισθάνεται ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο. Χαρά πάντως αισθάνθηκε μόνο το 1,1%, παρόλη την ικανοποίηση του ενώ λύπη ένοιωσε το 1,9%.

 

Αντιθέτως, τις ημέρες του αδιεξόδου, μετά την απόφαση για δημοψήφισμα οι μισοί Έλληνες αισθάνονταν οργή και απαισιοδοξία και μόλις ένα ποσοστό 4,6% ηρεμία και χαρά.

 

Τώρα, με τη νέα κυβέρνηση, ενα ποσοστό 78,6% αισθάνεται-σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση- περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη.  


Για το 63,4% των πολιτών η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4% των πολιτών.