Ο Μητσοτάκης θα πάει στα σύνορα στον Έβρο -Μαζί με τον Σαρλ Μισέλ

Ο Μητσοτάκης θα πάει στα σύνορα στον Έβρο -Μαζί με τον Σαρλ Μισέλ Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει την Τρίτη στα σύνορα στον Έβρο (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, στο Έβρο, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Τρίτη τα σύνορα- όπου είναι έκρυθμη η κατάσταση- με ανάρτηση που έκανε στα social media, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, κατά την οποία αποφασίστηκε η λήψη πέντε μέτρων, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα, με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

«Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας πήρε την απόφαση να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Από τώρα, δεν θα δεχόμαστε καμία νέα αίτηση ασύλου, για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη», έγραψε στα social media ο κ. Μητσοτάκης.

Το άρθρο στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αφορά τη λήψη προσωρινών μέτρων από την ΕΕ, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο μαζί με τον Σαρλ Μισέλ, την Τρίτη. Για μία ακόμη φορά, μην προσπαθείτε να μπείτε στην Ελλάδα παράνομα, θα σας γυρίσουν πίσω», έγραψε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ