Ο Μητσοτάκης σε μπλόκο αγροτών: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε»

Ο Μητσοτάκης σε μπλόκο αγροτών: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε μπλόκο αγροτών στη Βόνιτσα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου άκουσε τα αιτήματά τους, μετά τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Άκτιο- Αμβρακία

Εκπρόσωπος των αγροτών- που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους- διατύπωσε τα αιτήματα του κλάδου και στο τέλος ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους απαντήσει ποιο είναι το σχέδιο «για να κάνουμε κι εμείς κουμάντο, ή να γίνουμε γκαρσόνια, ή να φύγουμε για τη Γερμανία». 

Απαντώντας στον εκπρόσωπο των αγροτών, αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε», ενώ συμπλήρωσε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί «πρώτη πολιτική προτεραιότητα» για την κυβέρνηση. 

«Ξέρω τα προβλήματα. Γνωρίζετε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε- στο μέτρο του εφικτού- κοντά στους αγρότες. Με μείωση της φορολόγησης και με αύξηση της οικονομικής στήριξης που δώσαμε στον ΕΛΓΑ- δώσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μόνο τα 500 εκατ. προέρχονταν από τις εισφορές των αγροτών- και με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, όπου μπορούσαμε να παρέμβουμε», συνέχισε ο πρωθυπουργός. 

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, να μειώσουμε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη καταφέραμε και εξασφαλίσαμε σχετικά λογικές τιμές πάνω στην κρίση, αλλά θέλουμε να το μειώσουμε περισσότερο. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες και με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος της κίνησης και με το ντίζελ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε πως οι δημοσιονομικές δυνατότητες «δεν είναι ατελείωτες»

Τι ζήτησαν οι αγρότες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέσπιση κατώτατων τιμών στα προϊόντα τους και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ζήτησαν μεταξύ άλλων οι αγρότες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Αιτήματα επιβίωσης έχουν φτάσει και σε εσάς και στο υπουργείο πολύ περισσότερο. Όλος ο αγροτικός κόσμος είναι ανάστατος. Το ζήτημα της ακρίβειας μας τσακίζει όλους, ειδικά εμάς τους αγρότες», τόνισε ο εκπρόσωπος των αγροτών. 

«Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, να θεσμοθετήσει κατώτατες τιμές στα προϊόντα μας, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να γίνουν έργα υποδομής στην ύπαιθρο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των αγροτών που ήταν στο μπλόκο της Βόνιτσας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM