Ο Μητσοτάκης παρουσίασε στην Μέρκελ το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε στην Μέρκελ το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση Facebook Twitter
1

Την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ πως η θέση της Ελλάδας είναι στον στενό πυρήνα της Ευρώπης και την Ευρωζώνη μετέφερε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του CDU στο Βερολίνο και κράτησε περίπου μία ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε στην Άνγκελα Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της αξιολόγησης οδηγούν τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ μετέφερε τις σκέψεις του για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ σε όλους τους τομείς, όπως στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και τη δικαιοσύνη. Όπως είπε μάλιστα η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο, αναγνώρισε πάντως πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις σε όσα θα έπρεπε να γίνουν.

Κ. Μητσοτάκης και Α. Μέρκελ συνομίλησαν κατ' ιδίαν για 20 λεπτά, ενώ ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή συνεργατών των δύο πλευρών. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM