Ο Μητσοτάκης καλεί τους τουρίστες: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι πλέον ανοιχτή

Ο Μητσοτάκης καλεί τους τουρίστες: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι πλέον ανοιχτή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης προκειμένου να σηματοδοτήσει το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες και είναι έτοιμη να υποδεχτεί όσους επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά μας. «Ελάτε στην Ελλάδα. Φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε ότι πλέον η χώρα είναι ανοιχτή. Μάθαμε το μάθημά μας από την αντιμετώπιση της πανδημίας και εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι που δεν μοιάζει με άλλα που ζήσαμε, καθώς η πανδημία «μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών».

«Πλέον περνάμε σε μία νέα κανονικότητα, βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα γιατί το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, είναι άποψη όπως αναφέρει και η εκστρατεία μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η φετινή σεζόν μπορεί να παραταθεί ακόμα και μέχρι τον Νοέμβριο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις υποδομές υγείας στα νησιά και στην επαρχία, επισημαίνοντας ότι όλες οι δομές είναι εξοπλισμένες και έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά.

Ξεκινάμε ένα ιδιότυπο καλοκαίρι

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει να ανταγωνιστεί μία από τις ωραιότερες θέες στον κόσμο. «Σήμερα η εικόνα εξακολουθεί να είναι υπέροχη. Κόβει την αναπνοή και εμπνέει», τόνισε. Επεσήμανε ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό δεν έχει περάσει αλλά ξεκινάμε ένα ιδιότυπο καλοκαίρι, έχοντας προετοιμαστεί και προτάσσοντας τα ζητήματα ασφάλειας.

Τόνισε ότι «όλα έχουν αλλάξει. Βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Όπως γνωρίζετε όλοι σας το ελληνικό καλοκαίρι είναι άποψη και τίποτα δεν μπορεί να μας αφαιρέσει αυτά τα συναισθήματα. Η Ελλάδα είναι ανοιχτή και όπως ξέρετε ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την ελληνική οικονομία και το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τουριστική περίοδο φέτος είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η σκληρή δουλειά θα διασφαλίσει αυτό το ιδιότυπο καλοκαίρι να είναι ασφαλές για όλους».

Ο Μητσοτάκης καλεί τους τουρίστες: Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι πλέον ανοιχτή Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Ελάτε στην Ελλάδα. Φέρτε τους φίλους σας»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι «η χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης. Ένα νέο κεφάλαιο που καταδεικνύει ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καρδιά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ανοιγόμαστε στους επισκέπτες με βασικό μέλημα την ασφάλεια όλων». Και ο πρωθυπουργός έκλεισε την εισαγωγική του εισήγηση με μια προτροπή: «Ελάτε στην Ελλάδα. Φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε ότι πλέον η χώρα είναι ανοιχτή. Μάθαμε το μάθημά μας από την αντιμετώπιση της πανδημίας και εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς».

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις των ανταποκριτών ξένου Τύπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν ενδιαφέρει η Ελλάδα να γίνει νούμερο ένα προορισμός αλλά να είναι ο ασφαλής προορισμός καθώς και ότι «πρέπει να αλλάξουμε το τουριστικό μας μοντέλο και η βιωσιμότητα να μπει στο επίκεντρο».

Ελπίζω ότι το χειρότερο το ξεπεράσαμε

Σε ερώτηση για το αν είχε δισταγμό όταν αναγκάστηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις για την ελληνική οικονομία αλλά και την προσωπική και επαγγελματική ζωή των ανθρώπων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι οι αποφάσεις μας ήταν σωστές και σας διαβεβαιώ πως όταν ακούσαμε τις πρώτες προτάσεις των ειδικών δεν ήταν βέβαιο ότι θα προχωρούσαμε σε καθολικό lockdown. Σήμερα είναι σαφές ότι οι χώρες που κινήθηκαν εγκαίρως πέτυχαν καλύτερα αποτελέσματα από εκείνες που δίστασαν. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη αλλά επικοινωνήσαμε τα μέτρα με αποτελεσματικό τρόπο στην κοινή γνώμη. Οι Έλληνες συμφώνησαν με αυτό που εμείς προτείναμε ως σωστή πορεία εξ ου και η επιτυχία». Πρόσθεσε ότι αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξει δεύτερη έξαρση ή τοπικές εξάρσεις, «έχουμε πολλά στοιχεία που μας ευνοούν. Ελπίζω ότι το χειρότερο το ξεπεράσαμε και θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και στο μέλλον».

Σε ερώτηση για το αν φοβάται ενδεχόμενο πισωγύρισμα από το άνοιγμα των αεροδρομίων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Σήμερα το κάνουμε αυτό για να υπάρχει μία ασφάλεια. Σε 4.000 τεστ είχαμε μόνο 2 θετικούς και μάλιστα ασυμπτωματικούς. Δε νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος και αν υπάρξει τοπικά κίνδυνος υπάρχει η υγειονομική υποδομή για να τον αντιμετωπίσουμε».

Ο τουριστικός κλάδος να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη αλλά και πού θα πάει ο ίδιος διακοπές, απάντησε: «Ελπίζω να πάρω λίγες μέρες διακοπές και να πάω στην Κρήτη. Επίσης για το άλλο σκέλος, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο άνετα θα αισθάνονται όσοι θέλουν να μπουν στο αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο. Υπάρχει η δυνατότητα να προβάλλουμε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Δεν με ενδιαφέρει να γίνει η Ελλάδα ο νούμερο ένα προορισμός αλλά μ' ενδιαφέρει να είναι ο ασφαλής προορισμός.Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Η πρόκληση είναι να περάσουμε από την επιτυχημένη εσωτερική διαχείριση σε ένα επιτυχημένο άνοιγμα.Με ενδιαφέρει επίσης να φροντίσουμε ο τουριστικός κλάδος να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι ελπίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Για τώρα θέλουμε ο κλάδος να παραμείνει ζωντανός και να επιζήσουμε ενός πολύ δύσκολου καλοκαιριού».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown

 

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει επαφή με αεροπορικές εταιρίες για το επικείμενο άνοιγμα, είπε ότι σαφώς και υπάρχει και με αεροπορικές εταιρίες αλλά και με τουριστικούς πράκτορες. Σημείωσε επίσης πως αν και η covid-19 «υπήρξε τραγωδία, προκάλεσε και θα συνεχίσει να προκαλεί οδυνηρά προβλήματα όμως τώρα καταλαβαίνουμε πώς πρέπει να προχωρήσουμε». Έκανε αναφορά στην ψηφιακή μεταρρύθμιση που προχώρησε με ταχύτητα και πώς η covid-19 «αποτέλεσε ευκαιρία για να κατανοήσουμε όχι μόνο ως χώρα, ως Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως ότι υφίστανται συστημικοί κίνδυνοι όπως η κλιματική αλλαγή».

Μετά από σχετική ερώτηση απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown και είπε:«Ας μη χαλάμε αυτή την υπέροχη βραδιά αλλά βεβαίως έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα. Στοχευμένες επεμβάσεις φαίνεται πιθανότερο ότι θα γίνουν αν υπάρξει κίνδυνος. Καθολικό lockdown δεν θα υπάρξει και πάλι γιατί θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές οι οικονομικές επιπτώσεις αλλά και γιατί σήμερα είχαμε μόνο 4 κρούσματα και ανοίξαμε την οικονομία μας τον προηγούμενο μήνα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Υπάρχουν λίγα πράγματα που δεν θα επιτρέψουμε για φέτος το καλοκαίρι αλλά πρέπει να γίνουν σεβαστά».

Οι Κινέζοι ταξιδιώτες

Για τους Κινέζους ταξιδιώτες και επέκταση της τουριστικής σεζόν ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θέλουμε να επεκτείνουμε τον τουρισμό μας και ο τρόπος είναι να πειστούν οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει πάρα πολλά εκτός από το θερινό τουρισμό. Οι Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν όλο το χρόνο και έχουν λόγο να έλθουν στην Ελλάδα και σε άλλη εποχή. Γενικότερα όμως και μόνο η πολιτιστική μας κληρονομιά αξίζει να φέρει τουρίστες στην Ελλάδα όλο το χρόνο», ενώ αναφέρθηκε και στα διαφορετικά είδη θεματικού τουρισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM