Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ντάισελμπλουμ: Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι εσωτερικό μας ζήτημα

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ντάισελμπλουμ: Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι εσωτερικό μας ζήτημα Facebook Twitter
2

«Οι εκλογές είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό είναι εσωτερικό μας ζήτημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece με τίτλο «Η Ευρώπη στον απόηχο των γερμανικών εκλογών».

Τόνισε ακόμη ότι «οι εκλογές δεν αποτελούν λόγο αστάθειας» αλλά είναι «ένας τρόπος να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση ικανή να της προσφέρει ένα επίπεδο ανάπτυξης που θα ικανοποιήσει τους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα να στηριχθεί με κάθε τρόπο η πολιτική σταθερότητα και να μην υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, το 2019.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Για την ακρίβεια εκλογές γίνονται κάθε 4 έτη και είναι ζήτημα της εκάστοτε Κυβερνήσεως το να γίνουν νωρίτερα από αυτό. Συνεπώς ούτε στον συμπαθή Κούλη πέφτει λόγος,
Κύριε Μητσοτάκη, τώρα η χώρα έχει δεθεί χειροπόδαρα για δεκαετίες - και με την υπογραφή της ΝΔ.Τα κύρια ζητούμενα λοιπόν είναι η διαχείριση του Δημοσίου ως οργανισμού - εκσυγχρονισμός, αξιολόγηση και εξάλειψη αργομισθιών - και η προσέλκυση επενδύσεων.Αφού εμείς τα λεφτά που είχαμε κάποτε, τα διαθέσαμε - με την "ευλογία-ανοχή-συνευθύνη" των κυβερνήσεων κυρίως της τελευταίας προ κρίσεως δεκαετίας που όλα πια έδειχναν που πάμε -, για να αγοράζουμε πάσης φύσεως προϊόντα και υπηρεσίες των τρισκατάρατων ξένων, αντί να τα διαθέσουμε σε παραγωγή !Επειδή λοιπόν και η ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες - μην ξεχνάμε την μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων στο Δημόσιο επί Κ. Καραμανλή -, αφήστε τα λόγια και - εφόσον είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ το οικονομικό και διαχειριστικό πλάνο για την χώρα για την επόμενη πενταετία.Με συγκεκριμένους ετήσιους στόχους που αν δεν επιτυγχάνετε θα πρέπει να απολογείστε.ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο, ΤΙ ΘΕΛΕΙ.Άλλωστε, μέχρι τώρα στις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία δεν θέλει άμεσες εκλογές.Και σωστά, γιατί ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Όσο σας βλέπουμε με το ένα χέρι στην τσέπη να μαζεύετε μαζούτ από την Σαλαμίνα, δεν μας πείθετε ότι κάτι θα αλλάξει.