Ο Κουρουμπλής βουλευτής στη θέση του Παπαχριστόπουλου - Μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση 18 μηνών

Ο Κουρουμπλής βουλευτής στη θέση του Παπαχριστόπουλου - Μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση 18 μηνών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ορκίστηκε χθες βουλευτής, 18 μήνες μετά από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. 

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε μετά την κοινοποίηση της απόφασης του εκλογοδικείου, η οποία τον δικαίωσε και έτσι θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Ο κ. Κουρουμπλής, αμέσως μετά τις εκλογές, είχε προσφύγει στο εκλογοδικείο ζητώντας εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων.

Η αρχική καταμέτρηση είχε  ολοκληρωθεί με διαφορά μόλις 6 ψήφων υπέρ του κ. Παπαχριστόπουλου (13.912 έναντι 13.906). Η επανακαταμέτρηση, ωστόσο, κατέδειξε διαφορά 226 ψήφων υπέρ του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος καταλαμβάνει οριστικά πλέον την έδρα. 

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να διεκδικήσει και βουλευτική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών που έμεινε εκτός βουλής, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών

Από την άλλη πλευρά ο κ. Παπαχριστόπουλος, που ασκούσε όλο αυτό το διάστημα κανονικά τα καθήκοντα του, δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM